VVD Medemblik: “Hoe staat het eigenlijk met het Stadtmanterrein in Medemblik”

MEDEMBLIK – De plannen waren allemaal mooi, van plek voor het nieuwe gemeentehuis na de fusie met Noorder-Koggenland, een winkelcentrum met o.a. de opleidingsschool van Action met daarboven appartementen, appartementen voor arbeidsmigranten tot aan flexwoningen voor spoedzoekers en vergunninghouders.

Lees ook: Projectontwikkelaar Stadtmanterrein Medemblik teleurgesteld in opstelling college

Maar de plannen verdwenen 1 voor 1 in de papierversnipperaar omdat het terrein industrieterrein is waardoor woningbouw niet mogelijk is. De plannen van Fons Deen en De Woonschakel om op het terrein flexwoningen te gaan plaatsen om zo tijdelijk de woningnood het hoofd te kunnen bieden werden ook van tafel geveegd omdat de geluidsdruk boven de wettelijke norm ligt.

Nu wil Tom Beerepoot van de VVD fractie van het college weten hoe het staat met het Stadtmanterrein in Medemblik, zijn er nog plannen, worden oude plannen opnieuw bekeken en/of gaat het terrein weer als bedrijventerrein worden ontwikkeld. De kern Medemblik zit tegen haar limiet aan wat bedrijfsterreinen betreft.

2 gedachten over “VVD Medemblik: “Hoe staat het eigenlijk met het Stadtmanterrein in Medemblik”

  1. Beiden willen niet en zijn al lang geleden benadert. Volgens mij stond er ook nog iets open na de keuze om het DSB kantoor over te kopen en er een gemeentehuis van te maken; indertijd is door de wethouder beloofd dat de kern Medemblik voor het wegvallen van het gemeentehuis op de oorspronkelijk plek (Stadtman) gecompenseerd zou worden. De realiteit is dat er sindsdien niets naar Medemblik is gegaan.

Reacties zijn gesloten.