VSDV realiseert logistiek centrum in Zwaag

ZWAAGDIJK – Transportbedrijf Van Straalen de Vries (VSDV) uit Zwaagdijk-Oost tekende op dinsdag 26 juli voor de overname van een voormalig distributiecentrum in Zwaag. Met een oppervlakte van 8 hectare biedt de locatie voldoende ruimte voor de groeiende vraag naar opslag en distributie. Naar verwachting is de locatie in januari 2023 operationeel.

In de afgelopen periode vonden de onderhandelingen plaats tussen VSDV en de verhuurder. Het transportbedrijf zal de locatie na een aantal aanpassingen gaan inzetten voor uitbreiding van de eigen kantoor- en opslagruimtes en voor efficiënte opslag van klantgoederen.

Groeiruimte

VSDV zocht al geruime tijd naar groeiruimte in Noord-Holland, aangezien de huidige kantoor- en opslaglocaties hun maximumcapaciteit bereiken. De locatie moet voldoende ruimte bieden en over de juiste faciliteiten beschikken. Met ruim honderd laadperrons, een groot aantal parkeerplaatsen, bedrijfskantine en veel kantoorruimte is deze lokatie de juiste plek in de regio die voldoet aan alle wensen.

Upgrade personeelsruimtes

De sleuteloverdracht staat gepland voor september, de twee maanden daarna zijn gereserveerd voor werkzaamheden aan het pand. Zo krijgen de bedrijfskantine en de kantoor- en personeelsruimtes een upgrade en worden de verschillende kantoorunits samengevoegd tot een open ruimte die de samenwerking tussen teams bevordert. De opslagruimte neemt VSDV in eerste instantie ongewijzigd in gebruik, om die in een later stadium zo nodig aan te passen aan de klantvraag.

Investering in toekomst

Voor VSDV betekent deze realisatie een investering in de toekomst. Met de uitbreiding speelt het bedrijf in op de klantbehoefte en vergroot het tegelijkertijd de werkgelegenheid in de regio. Rober van Straalen, Algemeen Directeur VSDV: ‘Door in deze uitdagende tijden te investeren in groeiruimte geven we een blijk van vertrouwen. We willen onze huidige en nieuwe klanten en collega’s laten merken dat we oog hebben voor hun vraag en dat we daarop blijven anticiperen.’

Over VSDV

Van Straalen de Vries is een logistiek familiebedrijf en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot dé vervoerder van ondernemend Nederland. VSDV bouwt transporthubs, werkt samen met lokale transportondernemers en loopt voorop in groen stadstransport. Met een modern wagenpark van bijna zevenhonderd trekkende voertuigen en diverse opleggers, LZV-combinaties, koelwagens, diepladers, walking floor trailers, afzetcontainers en elektrische vrachtwagens biedt het bedrijf een ongeëvenaarde flexibiliteit en beschikbaarheid. Zo brengt VSDV ondernemers in beweging.