Vrijwilligerspunt ontvangt 750 euro van werkgroep Benefietconcert voor Oekraïeners

HOORN – Woensdag 1 juni werd Vrijwilligerspunt Westfriesland verrast met een cheque ter waarde van 750 euro voor haar inzet voor de vluchtelingen uit de Oekraïne. Deze gift komt uit de opbrengst van het benefietconcert ‘Concert voor de Vrede’ dat Tweede Paasdag plaatsvond in Het Octaaf in Hoorn. Miranda Zwart, directeur-bestuurder Vrijwilligerspunt: “Wat geweldig dat wij als organisatie zijn gekozen. Het geld kunnen we heel goed gebruiken en gaan we inzetten voor lesmateriaal voor de conversatielessen aan de vluchtelingen. Denk aan boekjes, praatplaten en werkmappen.” 

Het doel van het benefietconcert was niet alleen om mensen met elkaar te verbinden, maar ook om geld in te zamelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Rudolf Kooiman, initiator van het benefietconcert: “De opbrengst hebben we verdeeld over drie doelen die op een ieder eigen bijzondere manier betrokken zijn bij de hulp aan de vluchtelingen. Naast Vrijwilligerspunt ontvingen ook Stichting Aydamé en 1.Hoorn een cheque. De werkgroep heeft gekeken naar organisaties die op een bijzondere manier de vluchtelingen helpen. Vrijwilligerspunt helpt door het werven van vrijwilligers en hulp bij het leren van de Nederlandse taal.”

Lesmateriaal 

Miranda Zwart: “Inmiddels hebben zich bijna 600 vrijwilligers bij ons aangemeld. Echt geweldig. Vrijwilligerspunt koppelt de aangemelde vrijwilligers aan de verschillende hulpvragen. De vrijwilligers worden ingezet voor diverse werkzaamheden. Zo helpen zij met het inrichten en schoonmaken van de opvanglocaties, bij het inzamelen en uitdelen van kleding en het organiseren van creatieve en sportactiviteiten. Ook hebben zich veel taalvrijwilligers bij ons aangemeld die we na een korte training inzetten voor taallessen en als taalmaatje voor de vluchtelingen. Deze gift komt dan ook zeker goed van pas, aangezien we nog meer conversatielesgroepen willen starten, waarvoor lesmateriaal nodig is.

Miranda en collega’s zijn zeer verrast door deze gift: “Het gebeurt eigenlijk nooit dat wij zomaar een bijdrage ontvangen. Blijkbaar is niet altijd zichtbaar wat we doen. Fijn dat dat voor de werkgroep Benefietconcert wel het geval is. Die waardering doet ons goed. Met dit soort bijdragen kunnen wij onze deelnemers extra helpen, dus ook namens hen: heel veel dank!