Voordeelhelmen Zwaagdijk zet de eerste stap naar een duurzamere wereld! 

ZWAAGDIJK – ‘Van het standaard lineaire systeem: take, make, use, waste, willen we langzamerhand naar een circulair systeem, want de grondstoffen van de aarde zijn helaas niet onuitputbaar,‘ zegt Wouter Wagenaar van Voordeelhelmen in Zwaagdijk.

Dit houdt volgens Wagenaar in dat grondstoffen gerecycled worden in plaats van weggegooid. Oude textiele motorkleding wordt nu vaak weggegooid in het restafval of wordt lang bewaard in de kast zonder het te gebruiken. 

..Dit is natuurlijk zonde. Zodra het weggegooid wordt, wordt al het textiel verbrand. En in de tijd dat het textiel pak in de kast hangt of al in de prullenbak ligt, had je er ook iemand anders heel blij mee kunnen maken!” aldus Wouter Wagenaar.

Wagenaar: “Om deze reden, willen wij als Voordeelhelmen Zwaagdijk zijnde, een tweede leven geven aan textiele en/of leren motorkleding. Wij zullen volledig de verkoop ervan ontzorgen. Geen gedoe met mensen die willen passen of alleen even kijken. Zonder gedoe, verkocht!

Niet alleen de impact op het milieu is van belang, maar ook de sociale impact is van belang. 20% van het aankoopbedrag gaat naar het goede doel. Deze doelen zijn Dinstinguished Gentlemans Ride en het Koningin Wilhelmina Fonds.

Wagenaar: “Je kan je motorkleding te koop aanbieden in onze kringloopafdeling! Je bent zelf verantwoordelijk voor de representativiteit ervan, dit zal uiteraard bij ons ook nog door een keuring gaan. Wij zullen de producten voor je verkopen en fungeren als een soort Marktplaats. Het bedrag wordt in drieën gedeeld. 50% ontvang je in de vorm van een cadeaubon, 20% wordt gedoneerd aan een goed doel en 30% voor ons om de onkosten te vergoeden.”

Mocht de kleding er langer hangen dan 6 maanden, dan zullen de producten gerecycled worden en naar Leger des Heils gaan of je mag de spullen weer ophalen! Vanaf 1 maart zal de kringloopafdeling geopend worden in een extern magazijn aansluitend aan de winkel ter grootte van 100m2. Op deze manier wordt motorkleding voor een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden voor alle motor- en bijrijders. 

Wouter Wagenaar besluit door te stellen dat je geen Marktplaats meer hoeft af te zoeken, bij de motorkleding kringloop in Zwaagdijk heb je alle keuze op één plek en kan je rustig passen onder het genot van een kopje koffie.