Voorbeschouwing Strandvogels 1 – St. George 1,

ONDERDIJK – De laatste ronde van de competitie staat voor de deur en er wordt nog gestreden op allerlei fronten. Ook zijn al een paar beslissingen gevallen, RKEDO is kampioen en MOC degradeert. Maar verder spelen bijna alle ploegen nog ergens om, bereiken of juist ontlopen van de nacompetitie. Onderin gaat die strijd tussen Zwaagdijk, Sporting Andijk, Woudia en Berkhout. Bovenin tussen vrijwel alle andere ploegen, behalve dan dus RKEDO en ook De Valken speelt nergens meer om.

Tekst: v.v. Strandvogels

Eerst maar even de stand van zaken; de winnaar van de 3e periode plaatst zich voor de nacompetitie. Het gaat dan om de 3e plaats in die periode, want nummer 1 RKEDO (kampioen), en nummer 2 De Valken (winnaar 2e periode) doen niet mee in de 3e periode. “Koploper” is dan nu DWB met 10 punten. Net zoveel als Strandvogels, maar de ploeg uit De Weere heeft een beter doelsaldo (+3). St. George, Sporting Andijk en HSV Sport (allen 9 punten) zijn ook nog zeker niet kansloos. En in principe hebben zelfs Kwiek ’78 en MOC (8 punten) nog kansen. Van de grootste kanshebbers spelen Strandvogels en St. George tegen elkaar. DWB neemt het thuis op tegen Woudia dat uit de nacompetitie voor degradatie wil blijven. HSV Sport treft in Zwaagdijk een tegenstander met hetzelfde doel. Wat ook zeker is, is dat Strandvogels op de gewone ranglijst minimaal als 4e zal eindigen. Wint HSV Sport de 3e periodetitel, dan is ook die 4e plaats goed voor een plekje in de nacompetitie. Want dan krijgt Strandvogels de periodetitel van RKEDO.

Er is dus echt van alles mogelijk op de laatste speeldag en dat is natuurlijk prachtig. De mooiste wedstrijden zijn wedstrijden waar het echt ergens om gaat. Het duel tussen Strandvogels en St. George staat vooraf dus bol van de spanning. En de ervaring uit het verleden leert dat het bij wedstrijden in Onderdijk tussen deze twee ploegen alle kanten op kan. Van de laatste tien edities won Strandvogels er 5, St. George won 3 keer en de andere twee eindigden dus gelijk. Strandvogels boekte in het seizoen 2016-2017 voor het laatst een thuisoverwinning op de ploeg uit Spierdijk, het werd toen 4-3. Daarna werd twee keer gelijk gespeeld en de laatste wedstrijd, in het seizoen 2020-2021, ging met 1-2 verloren. Lijkt me daarom de hoogste tijd dat er weer een Onderdijker overwinning komt. En als het even kan zo ruim mogelijk om DWB eventueel in doelsaldo te passeren. Maar St. George komt naar Onde