Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Flevo 1

ONDERDIJK – Na de 2-2 in ‘t Zand tegen Geel Zwart ’30 maakt Strandvogels zich op voor het eerste thuisduel als derdeklasser. Zondag komt daarvoor Flevo naar Onderdijk, een ploeg die net als de vorige tegenstander en de Vogels zelf promoveerde naar deze klasse. Flevo werd vorig seizoen afgetekend kampioen in dezelfde klasse als Geel Zwart ’30. Met 61 punten had de ploeg 7 punten voorsprong op naaste belager Succes.

Tekst: Strandvogels

Imponerend waren ook de doelcijfers, 16 tegen en maar liefst 125 gemaakte goals. Flevo begon de vorige competitie meteen al geweldig door met 13-0 te winnen van Duinrand S. Maar ook de 1-11 op Texel tegen Oosterend en 14-1 thuis tegen diezelfde ploeg waren goede potjes voor het doelsaldo. De staartploegen in 4A waren vorig jaar blijkbaar wel erg zwak, ze incasseerden allemaal meer tegengoals dan hekkensluiter MOC in de klasse van Strandvogels.

De laatste keer dat Strandvogels en Flevo elkaar in competitieverband troffen, stond Strandvogels nog onder leiding van Patrick de Vries. Op 11 oktober 2020 won Strandvogels met 0-1 in Middenmeer en dat was meteen de laatste wedstrijd van die competitie. Een pandemie met de naam corona had z’n intrede gedaan en veegde daarmee het voetbal (en vele andere dingen) van de kaart.

Voor de laatste competitiewedstrijd in Onderdijk tegen Flevo moeten we daarom terug naar het seizoen 2005-2006. Strandvogels wist de bijzonder spectaculaire wedstrijd toen vlak voor tijd in winst om te zetten. Het was Ton Lakeman, die onlangs in de jubileumwedstrijd nog liet zien het voetballen niet verleerd te zijn, die in de slotminuten de 4e en daarmee winnende treffer maakte. Of het ook zondag weer zo’n spektakel wordt is afwachten.

Maar als Flevo het scorende vermogen van vorig seizoen nog in de ploeg heeft, dan kan Strandvogels de borst in ieder geval nat maken.