Vomar belooft: ‘Heel 2022 geen prijsverhoging vers brood’

WEST-FRIESLAND – “Vomar Voordeelmarkt voert het hele jaar geen prijsverhogingen door op vers brood uit eigen bakkerij”. Dat zegt Algemeen Directeur Aart van Haren van Vomar. Daarmee gaat de supermarkt niet mee in de mogelijke prijsverhogingen in de markt als gevolg van de forse prijsstijgingen van onder andere granen. “Alhoewel ook voor onze eigen bakkerij de grondstoffen duurder worden, kiezen we er in deze tijd bewust voor om deze forse rekening niet door te schuiven naar onze klanten”, aldus Van Haren.

In een tijd dat alles duurder wordt en veel mensen steeds moeilijker rond kunnen komen, is het belangrijk dat de dagelijkse boodschappen betaalbaar blijven. Vomar garandeert als kwaliteitsdiscounter altijd de laagste prijs in de markt zonder in te leveren op kwaliteit. “Dagelijks komen honderdduizenden klanten speciaal naar Vomar voor ons verse brood. Zij hoeven dus niet ongerust te worden dat hun favoriete brood onbetaalbaar zal worden. Maar we zien het ook als een kans om nieuwe klanten kennis te laten maken met ons brood van topkwaliteit”, aldus Van Haren.

Eigen warme bakkerij
Vomar heeft een eigen warme bakkerij in Alkmaar waar dagelijks de verse broden en bolletjes gebakken worden voor alle 94 winkels. Van Haren: “Door het inkopen van alleen de allerbeste ingrediënten samen met onze unieke recepturen en het vakmanschap van onze bakkers zijn we er van overtuigd dat ons brood uitblinkt in kwaliteit. Alle producten uit onze eigen bakkerij beloven we niet in prijs te verhogen gedurende heel 2022. Dat gaat om alle hele en halve broden en versgebakken zachte (vruchten)bolletjes. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onze populaire Robber- en Molenaersbroden, maar ook aan kadetten, puntjes en krentenbollen.

Lage prijzen
Vomar hanteert voor haar gehele assortiment de laagste prijsgarantie. En deze garantie is wellicht nog belangrijker nu het leven voor iedereen duurder is geworden. “We zitten er dagelijks bovenop om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te kunnen houden”, zegt Van Haren. “En dat merken onze klanten direct in hun portemonnee. Ons besluit om de broodprijzen vast laag te houden, past in deze strategie. We doen een grote investering om deze belofte te kunnen doen. Maar dat is het meer dan waard als onze bestaande en nieuwe klanten daarmee van ons kwaliteitsbrood kunnen blijven genieten.”