Vijf vragen aan: Monique Ravenstijn van Jumbo Monique

HEERHUGOWAARD – Wat Albert Heijn niet lukte in Heerhugowaard lijkt Monique Ravenstijn met haar Jumbo Monique wel te lukken. Een supermarkt die geen rode maar zwarte cijfers schrijft. Albert Heijn besloot haar supermarkt in Heerhugowaard te sluiten omdat deze jaar op jaar verlies leed. Monique Ravenstijn heeft 2 Jumbo Supermarkten in West-Friesland, 1 in Zwaagdijk-Oost en in Heerhugowaard.

Wij stelden Monique Ravenstijn 5 vragen:

  1. Albert Heijn redde het niet ,waarom nam jij wel het risico om een Jumbo vestiging in het pand te openen: Al een paar keer was ik om het pand op de Middenweg heen gelopen en ik ontdekte dat er een heel deel van de winkel niet gebruikt werd. Dit betekende dat er een supermarkt kon komen dit bijna 50% groter zou worden dan de supermarkt die het niet gered had. Als dan ook het parkeren ingeregeld zou worden met een blauwe zone en het zicht vanaf de Middenweg zou vergroten dan voorzag ik dat er zeker een rendabele super geëxplodeerd kon worden.
  2. Ben je tevreden zoals de winkel nu draait. : Ja ik ben tevreden zoals de winkel nu draait. De inwoners van Heerhugowaard en omliggende dorpen weten ons steeds beter te vinden. Gestaag groeien we door.
  3. Waarom nu al verbouwen: Ontwikkeling in de markt. In onze winkel op Zwaagdijk hebben we sinds de laatste verbouwing een sco-plein (een plein waar je je eigen boodschappen kan afrekenen) De ervaring daar leerde dat het integreren van een plein als dit in Heerhugowaard meteen een oplossing zou geven aan enkele punten van feedback welke wij ontvingen van onze klanten tijdens het jaarlijks terugkerend klanten tevredenheid onderzoek. Daarnaast hebben wij middels voortschrijdend inzicht enkele wijzigingen zoals oa het verplaatsen van enkele stellingen uitgevoerd.
  4. De supermarktwereld is jou met de paplepel ingegoten, zie jij dat als een groot voordeel: Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Vanuit de wortels van mijn familie ben ik met mijn eigen nalatenschap bezig. Zo ben ook ik ons bedrijf klaar aan het maken voor volgende generaties, ik denk dat dat het voordeel is van opgroeien in een familiebedrijf je kijkt altijd verder dan volgende generaties, of dit nu volgende generaties klanten zijn of opvolging door mijn kinderen.
  5. Hoe zie jij je eigen toekomst, ga je nog meer Jumbo Monique’s openen?: Hoe ik mijn provisionele toekomst zie, ik droom over meer winkels, het verder uitbouwen van Jeelink, de stichting waarvan ik founder ben en het geven van lezingen. De uitkomst heb ik vrijgelaten, deze ruimte maakt dat ik steeds beter in het moment kan leven en de rust die dit geeft brengt veel voldoening. Het heilige moeten is eraf.