Vijf verdachten aangehouden na woningoverval

HEERHUGOWAARD – Op zaterdagavond zijn vijf verdachten aangehouden voor hun mogelijke betrokkenheid bij een woningoverval in een woning aan het Anna Clasina op ’t Landtplantsoen. Bij het onderzoek zijn diverse eenheden van de politie ingezet zoals politiehonden, de helikopter, de forensische opsporing en andere specialistische eenheden.

Even voor 23.00 uur kwam de melding binnen bij de politie dat er meerdere verdachten de woning waren binnengedrongen. In de woning waren meerdere bewoners aanwezig, waaronder minderjarigen. Bij de overval is 1 bewoner gewond geraakt.

Op basis van de melding hebben de politie-eenheden in de omgeving een onderzoek ingesteld. Omwonenden hebben de politie geholpen door de vluchtrichting aan te geven. De verdachten, onder meer voorzien van bivakmutsen, zijn op diverse plekken in de omgeving aangehouden. Zij waren onder meer gevlucht via het Frida Catsland en via het water. Bij de aanhoudingen zijn door de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost.

GETUIGEN – BEELDEN

De politie is gebaat bij getuigen van de overval en beelden van de overval en vluchtroute. U kunt deze beelden uploaden via het het tipformulier onder vermelding van 2024004534.

Er zijn diverse goederen verband houdend met de overval aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zitten in beperkingen, daarom worden er verder geen mededelingen over hun identiteit gedaan.