Verkiezingsdebat Wonen Hoorn & Medemblik

HOORN/MEDEMBLIK – Als het om wonen gaat, lopen de gemoederen op. Ook in West-Friesland is er sprake van woningnood. De Woningmakers Westfriesland organiseren op 27 januari een Woonconferentie annex Verkiezingsdebat Wonen in de vorm van een webinar.
Deze middag zitten diverse relevante partijen aan tafel die in gesprek gaan over de woningnood: wethouders Marjon van der Ven (Hoorn) en  Andrea van Langen (Medemblik) namens de politiek, Dick Olie namens de makelaardij, Jurre Terhorst namens de woningcorporatie Intermaris, Berry Blijie namens ABF Research, prof. dr. Peter Boelhouwer voor wat betreft het landelijke beeld.
Dit type conferentie heeft de neiging om over trends, getallen en grafieken te gaan, terwijl woningnood om heftig menselijk leed gaat. Wij laten daarom ook zien hoe woningnood er in het concrete geval uit ziet in de vorm van een video-interview met 6 wanhopig woningzoekenden uit deze regio.
De organisatie organiseert vervolgens met alle aanwezigen een Verkiezingsdebat Wonen. Zo dicht op de verkiezingen kunt ook u meediscussiëren over wat nodig is om een flinke zet aan de woningmarkt te geven. Er is interactie mogelijk via breakoutrooms of chat, of halen zij u via Zoom ín de livestream/uitzending.
Aanmelden kan via: https://westfriesland.woningmakers.nl/event/verkiezingsdebat-wonen/