Verkeerssituatie Onderdijk, samen met de dorpsraad heeft Medemblik de verkeersveiligheid verhoogd

ONDERDIJK – Afgelopen voorjaar heeft gemeente Medemblik de verkeerssituatie in Onderdijk op een aantal punten verbeterd. Dit is in nauwe samenwerking met de dorpsraad gebeurd om de veiligheid van weggebruikers te vergroten.

Wanneer iemand vanaf de dijk het dorp inrijdt, vallen de extra markering op die aangeven dat men de bebouwde kom nadert en dus vaart moet minderen. Bij de 30-zone zijn de bloembakken vervangen door versmallingen die de gemiddelde snelheid beter naar beneden halen. Ook zijn er duidelijkere borden geplaatst. Voor de Gerardus Majellaschool is nu een duidelijke schoolzone aangegeven om het verkeer bewust te maken van de grote kans op overstekende kinderen.

Verantwoordelijk wethouder Harry Nederpelt: “De gemeente wil waar het kan graag, in goed overleg met bewoners en dorpsraden, verkeerssituaties zoals deze aanpakken en verbeteren.

Käthe van Oostrum, lid van de dorpsraad in Onderdijk, is vooral blij met het eenrichtingsverkeer in de Sportlaan, de markering ‘Schoolzone’ op de weg en de duidelijk herkenbare palen langs de weg

Eén gedachte over “Verkeerssituatie Onderdijk, samen met de dorpsraad heeft Medemblik de verkeersveiligheid verhoogd

  1. Tja beter is om er flitsers neer te zetten want bij de meesten is 80 het nieuwe 50 km/u

Reacties zijn gesloten.