Verkeersdrempel Nibbixwoud zorgt voor veel ellende, ‘mijn 13-jarige dochter is bang in huis door het gekraak en schudden’

NIBBIXWOUD – De bewoners van de Ganker en Woudhoek in Nibbixwoud zijn de verkeersdrempel die daar ligt meer dan zat. Al diverse keren hebben ze geklaagd via de Fixi-app maar tot op heden is hun klacht nog niet verholpen. Doordat over deze weg ook zwaar verkeer rijdt, waaronder grote zware tractors die met hoge snelheid over de drempel rijden, dreunt dit door in de woningen van de omwonenden.

In een brief aan de gemeenteraad en college van Medemblik schrijven de bewoners: “De mensen die aanwezig zijn geweest werkte voor de gemeente Medemblik in de wegenbouw en hadden het probleem erkend en wisten ons te melden dat de drempel aangepast moest worden of zelfs weg gehaald ging worden na hun bezoek medio 2022 eerste kwartaal zou het gebeuren! na weer contact zoeken met de werknemers van de gemeente werden we door verbonden want de persoon werkt er niet meer dit dus al vaker gehad als we iemand hadden die naar ons wou luisteren en het probleem ging bekijken (Jaar 2021 medio sept).

Nieuwbouw

Door de komst van nieuwbouw in Nibbixwoud op de plek van de oude voetbalvelden is ook de weg verander waardoor er geen vrachtwagens meer over de weg kunnen rijden doordat er nu een slinger in zit, daarom gaat al het vrachtverkeer nu over de Ganker en dus over de drempel.

Één van de omwonenden schrijft: “Bij ons thuis is vaak mijn dochter van 13 jaar bang in huis door het gekraak en schudden van het huis verstoord dit brengt veel stress met zich mee, wij liggen vaak te schudden in bed als er zwaar verkeer over de drempel komt ’s avonds trekkers die hooi rijden s/morgen vrachtwagens en mobile kranen overdag bevoorrading van winkels de snackbar en het wokrestaurant vrachtwagens komen vaak vanuit Midwoud rijden en dan nog het dagelijks bus verkeer hier heb ik ook geen goed woord voor over deze rijden niet normaal. Het aanspreken van de bestuurders van de trekkers en vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs helpt ook niet we worden raar aangekeken zelfs als we het zeer netjes vragen of het wat minder kan.

De briefschrijver laat weten dat de omwonende van de beruchte drempel zich radeloos voelen en graag een definitieve oplossing zien komen zodat er weer met een gerust hart geleefd kan worden.