Verdwijnen rotonde Simon Koopmanstraat Wervershoof valt niet goed bij de Wervershovers

WERVERSHOOF – Afgelopen 6 november was er een inloopavond in Wervershoof, presentatie van uitgewerkte plannen om de Simon Koopmanstraat aldaar klimaatadaptief te maken. Vele inwoners bestudeerden en reageerden op de “definitief –concept” tekeningen. Zeer opvallend is het verdwijnen van een kleine met roodasfalt beklede rotonde op de kruising Vok Koomenweg- Simon Koopmanstraat-Europasingel. Op tekening staat nu plots een voorrangskruising.

Vele (deskundige) bewoners van de Simon Koopmanstraat waren bijzonder verrast en stelden kritische vragen. Volgens aanwezige deskundigen is de voorgestelde nieuwe situatie “de beste van slechte plannen.”

GemeenteBelangen stelt vragen

Piet Mosch (GemeenteBelangen) heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil Mosch weten of de gemeente wel kennis heeft van de geschiedenis van deze kruising en dan met name over de motivatie om destijds het kruispunt te vervangen voor een rotonde. Mosch wil dan ook weten wat de beweegreden is om nu ineens de situatie te gaan wijzigen, Mosch wil daarom dan ook weten wat het advies van de politie is over deze rotonde.

Mosch hoopt dat de gemeente Medemblik haar beslissing gaat heroverwegen en de rotonde die door deskundige bewoners van Wervershoof wordt gezien als een veilige verkeersremmer, Mosch wil dan ook weten wat het standpunt van de gemeente hierin is.

30 of 50 km/u

Tot slot wil Piet Mosch weten waarom de gemeente terugkomt op de eerdere plannen om de Simon Koopmanstraat vanaf de rotonde tot De Hoek 30 km/u gebied te maken, dit blijft een 50 km/u gebied volgens de huidige plannen.

Eén gedachte over “Verdwijnen rotonde Simon Koopmanstraat Wervershoof valt niet goed bij de Wervershovers

  1. de rotonde is de enige manier om de simonkoopmanstraat veilig te gebruiken, een kruising maakt het levens gevaarlijk

Reacties zijn gesloten.