Verdachte uit Wervershoof crashte auto met zwangere vriendin, en bleef rijden zonder rijbewijs

WERVERSHOOF – Zowel de officier van justitie als de rechters van de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Alkmaar hebben dinsdag met verbazing gereageerd op het verhaal van de 23-jarige K. uit Wervershoof. K. wordt ervan verdacht dat hij op 27 juli 2019 een auto waarin zijn zwangere vriendin en twee vrienden zaten heeft doen crashen in een sloot langs de N244. K. zei dat hij inderdaad fouten heeft gemaakt die avond, en dat hij nog dagelijks bij het ongeluk stilstaat. Dat weerhield hem er desondanks niet van om nogmaals zonder geldig rijbewijs een scooter te besturen

Volgens het OM reed K. te hard, onder invloed van wiet en alcohol en zonder geldig rijbewijs. De verdachte zelf erkende alleen dat laatste. Hij zou het stuur hebben overgenomen toen zijn vriendin plotseling niet lekker werd, en besloot dat ze niet meer kon rijden. Het ongeluk zou zijn ontstaan toen hij een flesje water onder zijn stoel vandaan probeerde te halen. Hij raakte de berm, verloor de controle over het voertuig en kwam in een sloot terecht. Zowel K. als zijn zwangere vriendin liepen daarbij driedubbele botbreuken op. Een derde passagier raakte in coma.

Volgens de officier van justitie is K. verantwoordelijk voor het ongeluk. Ze eiste daarom een celstraf van 8 maanden en drie jaar rijontzegging. K. heeft nog altijd geen rijbewijs, maar kan dat dus voorlopig ook niet halen. Advocaat Terlingen vroeg om zijn cliënt enkel te veroordelen voor het rijden zonder rijbewijs. Volgens hem was K. niet zó onvoorzichtig dat daar het ongeluk volledig mee te verklaren is.

De Alkmaarse rechtbank doet op 7 juni uitspraak in de zaak.