Verdachte poging doodslag Medemblik weet niet of hij nog getrouwd is en wie er in zijn huis woont

MEDEMBLIK – De 54-jarige P. D. weet niet wat de huidige staat van zijn huwelijk is, en wie er momenteel in zijn woning verblijft. Dat bracht raadsvrouw Öz maandag naar voren tijdens de pro forma zitting tegen haar cliënt

D. zit momenteel vast omdat hij ervan wordt verdacht dat hij op 12 december vorig jaar zijn toenmalige partner de keel dicht zou hebben geknepen, meerdere malen tegen het hoofd hebben geslagen en met haar hoofd tegen de vloer hebben geramd. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hem daarom van poging tot doodslag. Ook zou hij de vrouw hebben verkracht.

De raadsvrouw vroeg om de voorlopige hechtenis van haar cliënt te schorsen in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak. Die staat momenteel gepland op 10 januari bij de rechtbank in Alkmaar. Het OM verzette zich tegen een eventuele schorsing van de verdachte.

Het OM verzette zich tegen een eventuele schorsing van de verdachte. Volgens de officier van justitie zijn de verdenkingen tegen D. te serieus en te zwaar om hem uit voorlopige hechtenis te schorsen. Öz en de officier van justitie konden het daarnaast niet eens worden over het risico op herhaling, en of er sprake zou zijn van een geschokte rechtsorde als D. een jaar na het incident voorlopig vrij zou komen.

De Alkmaarse rechtbank maakt uiterlijk dinsdag bekend of D. inderdaad vrij komt of niet.