Van heinde en ver kwamen ze naar Kees om de schoenen te laten herstellen

MEDEMBLIK – Het sloeg als een bom in, het bericht dat Kees Haakman afgelopen week was overleden aan de gevolgen van longkanker. Dat Kees ziek was was bij velen wel bekend maar dat het zo erg was niet en dus ging er een schok door een groot deel van Medemblik toen de familie op hun Facebookpagina het bericht plaatste dat Kees was overleden.

De geboren Wervershover begon het vak als schoenmaker bij Jan Grent in Wervershoof die hem al op 14-jarige leeftijd de fijne kneepjes van het vak begon bij te brengen. Een paar jaar later ging Kees aan de gang in de winkel van Van Onzenoord als schoenmaker en toen een paar jaar later hij de kans kreeg om het pand vlak naast Van Onzenoord te kopen greep hij die met beide handen aan om daar zijn schoenmakerswinkel te beginnen.

Dat Kees een vakman in hart en nieren was blijkt wel uit de mensen die naar hem toe kwamen om de schoenen, maar ook leren tassen en riemen, te herstellen, uit de hele regio wisten ze Kees Haakman te vinden.

Samen met zijn vrouw Nel werkte Kees met hart en lust in de winkel tot Kees last kreeg van zijn gestel, reuma zorgde er voor dat Kees en Nel besloten een schoenmaker in dienst te nemen die dan mogelijk later de winkel kon gaan overnemen. Dat werd Driss Azouzi en in 2019 nam Azouzi de winkel over die de winkel in 2022 verhuisde naar de Nieuwstraat waarna de winkel werd omgebouwd naar woonhuis.

Tekst gaat verder onder de foto

Toen in 2021 longkanker bij Kees werd geconstateerd moest Kees een zware operatie ondergaan waarin een deel van zijn longen werd weggehaald. Tegen het NHD vertelde buurman Ton van Onzenoord dat Kees tegen hem vertelde dat hij er geen zin meer in had. Maar de schade aan zijn longen was onherstelbaar. Kees moest weer onder de scan en daar bleek uit dat er weer vlekjes op zijn longen. Tien dagen later overleed Kees op 71-jarige leeftijd.

Woensdagavond 24 januari is er gelegenheid om afscheid te nemen van Kees in het St. Pieter tussen 19.00 en 20.30 uur. Daar staat ook een donatiebus voor Cliniclowns omdat Kees liever geen bloemen maar voor deze instelling een donatie wilde.

De uitvaart vind plaats in besloten kring.

Eén gedachte over “Van heinde en ver kwamen ze naar Kees om de schoenen te laten herstellen

  1. Een zeer vakkundige vakman Kees Haakman. Ik had een paar dure laarzen waarvan de hielen loslieten. Kees heeft ze zeer vakkundig weten te repareren waardoor ik nog lang heb kunnen genieten van mijn laarzen

Reacties zijn gesloten.