Tulpenkeuring Wervershoof gaat weer van start. Ook u kunt meedoen.

WERVERSHOOF – Eindelijk kan het weer! Na twee jaar mogen we weer tulpenkeuren in de Schoof op de vertrouwde stek. Komende vrijdag 27 januari gaat het nieuwe seizoen van start. Gedurende vijf vrijdagavonden zullen de deelnemers proberen om de beste tulpenkeurder van Wervershoof te worden.

Bij het tulpenkeuren dient u tien cultivars te beoordelen op poot, blad, bloem en stand van het geheel. Het doel van het tulpenkeuren is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag.

Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Als u nog nooit heeft meegedaan en daardoor niet precies weet hoe het werkt, zijn er genoeg mensen om u te helpen.

De eerste avond van het tulpenkeuren mag u een pot tulpen mee naar huis nemen voor de zogenaamde huisbroei. De bedoeling hiervan is om in uw eigen huis een zo mooi mogelijke pot tulpen te kweken. Op de laatste avond van de tulpenkeuring brengt u deze dan weer terug naar de Schoof, waarbij u kans maakt op diverse prijzen.

Noteert u de data van de tulpenkeuringsavonden alvast in uw agenda: vrijdag 27 januari, vrijdag 3 februari, vrijdag 10 februari, vrijdag 17 februari en vrijdag 24 februari (slotavond).

U kunt vanaf 19.00 tot 21.00 uur de potten beoordelen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De drie beste scores tellen mee voor de einduitslag.

Op vrijdag 3 februari en op vrijdag 17 februari kunt u naast de tulpenkeuring tevens deelnemen aan de soortenkennis.

Met het wegvallen van de tulpenkeuring in Stede Broec, is Wervershoof nog de enige plek in deze regio om te kunnen tulpenkeuren. Naar verwachting zullen de strijd om de zilveren tulp en de startbewijzen voor het Nederlands kampioenschap daardoor spannender worden dan ooit. De winnaars van het tulpenkeuren mogen op vrijdag 31 maart strijden om het Nederlands kampioenschap in de Keukenhof in Lisse.

Kijk voor meer informatie op de website of op de Facebookpagina.