TU Delft Hydro Motion Team bouwt hun ‘Hydroship’ bij Contest Yachts Medemblik

MEDEMBLIK – In de composiethal wordt momenteel door studenten van het TU Delft Hydro Motion Team gewerkt aan een boot die geoptimaliseerd is voor waterstof “aandrijving”. De boot moet licht van gewicht zijn en daarom is er gekozen voor carbon fibre in combinatie met foam & vinylester hars.

Wij, Contest Yachts sponsoren het project van TU Delft Hydro Motion Team. Wij bieden niet alleen de locatie, maar hebben meegedacht in de wijze van produceren. We geven ze begeleiding en ondersteuning op ons composiet gebied. De inbouw van de techniek wordt in Delft uitgevoerd. Onder de boot worden hydrofoils geplaatst zodat de boot op snelheid boven het water “zweeft”!,’ zegt Lisanne Thomassen van Contest Yachts Medemblik.

Tekst loopt door onder de foto

De Missie van het TU Delft Hydro Motion Dream Team: “Met ons project willen wij samen met de maritieme sector werken aan een versnelling van de overgang naar groene energie. Er valt nog veel te winnen in deze sector en door samen met de maritieme wereld na te denken en te innoveren op het gebied van duurzaamheid dragen wij bij aan een betere en groenere toekomst. Want alleen samen kunnen we verandering teweeg brengen.”

Waar staat het Dream Team voor : “Het TU Delft Hydro Motion Team is een van de Dreamteams van de TU Delft. Ons team bestaat uit 24 ambitieuze studenten van elf verschillende studierichtingen. In één jaar tijd doorlopen wij het proces van het ontwerpen, het produceren en het testen van een boot die vaart op groene energie. Ons team zet zich elk jaar volledig in om de toepassingen van geavanceerde technologieën te laten zien bij spectaculaire races.

Al 15 jaar lang hebben wij de maritieme industrie geïnspireerd met onze vliegende zonneboten. Het 2021 team heeft een grote nieuwe stap gezet met het project Hydro Motion. Zij ontwikkelden de eerste vliegende boot die vaart op waterstof! Dit jaar zijn wij officieel van naam veranderd en zullen wij doorgaan als het TU Delft Hydro Motion Team.

Het 2022 Hydro Motion Team zal blijven werken met waterstof. Dit jaar ontwerpen wij een boot die geoptimaliseerd is voor waterstof. Met deze boot zullen we meedoen aan de Energy Boat Challenge in de Open Sea Class in Monaco.

Dit project geeft onze studenten de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen en te leren hoe het is om in een multidisciplinair team samen te werken aan een ambitieus doel. Gedurende één jaar ontwikkelen zij zich op meerdere vlakken en doen zij vaardigheden op waar zij/ze de rest van hun professionele carrière profijt van hebben. Met ons team leiden wij de toekomstige generatie ingenieurs op.

Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op https://solarboatteam.nl/