Share

Tien keer winst op rij voor Irene Schouten in Thialf Heerenveen

HOOGKARSPEL – Team Zaanlander met in haar gelederen die in bloedvorm verkerende Irene Schouten wist afgelopen zaterdagavond wederom het marathonpeloton haar wil op te leggen.
Irene Schouten wist met behulp van haar teamgenoten Marijke Groenewoud (2e) en Elisa Dul (3e) voor de tiende keer op rij te winnen op het ijs van Thialf in Heerenveen. De rest van het peloton eindigde op afstand.
De als vijfde geïndigde Llisa van der Geest neemt de leiding in het klassement over van Ineke Dedden die in de achterhoede van het peloton eindigde. De enige die nog enig tegenstand kon geven aan de sterke ploeg van Zaanlander was de uit Wieringerwerf afkomstige Evelien Vijn die als A-juniore tussen de senioren meedoet om de zeges.
Vorig weekend wist Vijn nog derde te worden tijdens het NK op de massastart en nu streed ze weer volop mee om de punten en wist als vierde te eindigen.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl