Theaterkerk Wadway: Rosa da Silva – Daar moet je heen

WADWAY – In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Pers over Rosa da Silva: ‘De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium’ (Patrick van den Hanenberg,Theaterkrant)

Tekst: Rosa da Silva. Muzikant: Remko Wind. Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind. Regie: Titus Tiel Groenestege.

Met een hoofdrol in het toneelstuk ANNE en in de musical De Tweeling, bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019 zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

Het is al weer even geleden, maar na het overrompelende half uur als halve finalist zien wij uit naar dit eerste avondvullende programma. Daar moet je heen!

www.rosadasilva.nl

www.theaterbureaudemannen.nl

15 oktober van 20:30 tot 22:30 uur. http://tickets.theaterkerkwadway.nl/nl-NL/Show/Details/Rosa-da-Silva-Daar-moet-je-heen-15-okt-11893