Tessa Snoek wint in barre omstandigheden sprintrace Lulea, Beau Wagemaker derde

LULEA (ZWEDEN) – Dit weekend staan de laatste races op de kalender die worden verreden op natuurijs. De eerste drie races werden verreden op de Weissensee en na een korte pauze dan nu de laatste races op het natuurijs in Lulea Zweden. De vrouwen reden vanochtend 80 ronden onder toch barre omstandigheden, het vriest stevig in Lulea en er valt sneeuw.

Halverwege de wedstrijd sprongen Tessa Snoek, Beau Wagemaker, Iris van de Stelt en Merel Bosma weg uit een groep van zes rijdsters, Esther Kiel deed nog een poging om bij het viertal te komen maar die mislukte. Door goed samen te werken wist het viertal een ruime voorsprong te pakken op het peloton die daarna ook direct de handdoek in de ring gooide.

In de laatste van de negen ronden die moesten worden verreden viel Iris van de Stelt waarna de sprint ging tussen de overgebleven drie dames, Tessa Snoek was de snelste voor Merel Bosma en Beau Wagemaker. Janne Berkhout wist als negende te finishen.

In het tussenklassement staat Beau niet meer op de eerste plek, door de overwinning van Tessa Snoek staat die nu eerste met drie punten voorsprong en Merel Bosma staat tweede met 0.1 punt voorsprong

Op de foto Beau Wagemaker in het oranje leiderspak trekt de sprint aan die werd gewonnen door Tessa Snoek