Tessa Neefjes kanshebster EK Gravel 2023

WEST-FRIESLAND – Samen met Eva Buurman en Emma Boogaard is West-Friesland sterk vertegenwoordigd tijdens het EK Gravel dat zondag in het Belgische Herverlee wordt verreden. De drie Westfriese dames krijgen te maken met een zeer sterk veld van tegenstanders omdat ook topwielrensters het gravel hebben ontdekt.

Lees ook: Tessa Neefjes ook op Deense gravelbaan niet te verslaan

Zo staat de huidige wereldkampioene, de Française Pauline Ferrad Prevot ook aan de start om samen met Lorena Wiebes, Pauliene Rooijakkers, Yara Kastelijn en Fem van Empel een greep toe doen naar de Europese titel.

Tessa Neefjes wacht zwaar parcours

Het parcours waar het EK op wordt verreden ligt net ten zuiden van de Belgische stad Leuven en bestaat uit 2 lussen, een grote van 47 kilometer en een kleine lokale lus van 28 kilometer. De grote lus voert o.a. langs Vossem tot Jezus-Eik en dan gaat het terug via Loonbeek richting het Zoet Water. De kleine lus brengt de deelneemsters over hoofdzakelijk onverharde wegen in en om oud-Heverlee, Bierbeek en Leuven, de start en aankomstplaats is in Oud-Heverlee

De dames beginnen met twee keer de lokale ronde te rijden en daarna nog één ronde over de grote lus waarna er tot slot nog een lokale ronde volgt tot de finish. De dames leggen in totaal 131 kilometer af door het heuvelachtige landschap. De start is zondagmiddag om 12.01 uur direct na de heren die om 12.00 uur starten.