Succes voor Bente Kerkhoff tijdens de inline driedaagse, Sofia Schilder, Beau Wagemaker bij de eerste 10

OOSTWOUD – Afgetekend was de zege van Bente Kerkhoff afgelopen zaterdag tijdens de laatste race van de inline driedaagse die werd gehouden in Staphorst. Toen ze een seintje kreeg van Marijke Groenewoud, de kopvrouw van Team Albert Heijn-Zaanlander, nam ze de kuierlatten en wist vrijwel direct een gaatje te slaan met het peloton. Voor Groenewoud stond er weinig meer op het spel, enkel bij de eerste 10 finishen en de eindoverwinning was voor haar. Lianne van Loon werd 2e zowel tijdens de race als in het eindklassement, Bente eindigde als de nummer 5

Foto: Jannes Wolff

Dat ze bij Albert Heijn-Zaanlander vooral duurtrainingen doen viel wel op, met speels gemak reed de Oostwoudse weg bij de overige dames. Door het tempo hoog te houden kreeg ze op een gegeven moment het peloton in zicht, die reden aan de overkant van de baan en wist zelfs aansluiting te krijgen waardoor het peloton op een ronde werd gezet.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Ook de overige Westfriese dames deden het meer dan perfect. Zo wist Sofia Schilder uit Hoogwoud 5e te worden en stelde daarmee haar 3e plaats in de eindstand zeker, haar teamgenote bij A6.nl Beau Wagemaker kwam als de nummer zeven over de finish en werd zesde in het eindklassement. Helaas door een defecte transponderlijn vielen Iris Tiben uit Medemblik en Thirza Gorkink buiten de uitslag.

Tekst gaat verder onder de foto

Na afloop deed Beau haar verhaal: ” Ook zaterdag waren er verschillende buien. Vlak voor de start van de wedstrijd was het wegdek nog nat, vooral het stuk onder de bomen die ook een kleine afdaling heeft. Iedereen zat daarom erg te twijfelen over de wielkeuze. Maar i.v.m. een defecte transponderlijn werd de wedstrijd een kwartier uitgesteld en dat was precies lang genoeg, zodat bijna alles droog was. De heren hadden minder geluk en kregen met nog z’n 10 ronden te gaan de 1e druppels wat steeds meer werd en uiteindelijk alles nat en stuken glad. Voor hen was het dus opletten vooral in de bochten. Toen Bente Kerkhoff in de aanval ging reed ik de eerste keer het gat naar Bente nog dicht maar toen ze daarna weer wegsprong bleef ze weg om zo de race te winnen.

Van de overige Westfriese dames wist Janne Berkhout uit Hauwert als 8e te eindigen.