Strandvogels weet weer wat winnen is

ONDERDIJK – In Ursem heeft Strandvogels bijzonder goede zaken gedaan. En daar zag het na 45 minuten bepaald nog niet naar uit. Niet alleen stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, ook het spel van Strandvogels voor rust bood niet heel veel hoop op een resultaat. Dat kwam er dus toch omdat Strandvogels na rust een stuk beter en feller speelde. Ondanks het goede resultaat kan de verslaggever ter plaatse natuurlijk heel kritisch gaan zijn. Bijvoorbeeld op Tim Broersen die in de eerste helft ondanks zijn kwaliteiten onzichtbaar was. Of op Jan Ruiter die in de eerste helft te gehaast vaak de lange bal hanteerde.

Of op de gebroeders Weel die wegens mekkeren (weer eens) tegen een gele kaart aanliepen. “Maar“zegt de verslaggever ter plaatse: “ik kan ook positief zijn. Bijvoorbeeld omdat Tim Broersen weer twee keer scoorde er nu al 12 heeft gemaakt. Of omdat Jan Ruiter zich ondanks een matige eerste helft en zijn jeugdige leeftijd keurig herpakte in de tweede helft. Of omdat Merlijn Weel zijn ploeg bleef sturen en de zeer belangrijke gelijkmaker maakte. Of omdat Jordy Weel, ondanks dat hij gestopt is in Strandvogels 1, zich toch weer beschikbaar stelde en zich als vanouds een slag in de rondte werkte. Wat mij betreft slaat het door naar het positieve, want ook door de resultaten op de andere velden was het uiteindelijk gewoon een uitstekende zondag voor de Vogels.

Dit was voor Strandvogels een mooie opsteker voor de komende twee belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. Over twee weken wordt er gespeeld in en tegen Ilpendam, komende zondag komt Kwiek ’78 naar Onderdijk.