Strandvogels verliest nipt van De Rijp

ONDERDIJK – Prachtig weer, een nagelnieuw veld, aardig wat publiek, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig op het complex van De Rijp. Beide ploegen degradeerden vorig seizoen uit de 3e klasse en willen graag weer terug naar dat niveau.

Tekst en foto: v.v. Strandvogels

Strandvogels speelde georganiseerd

Op het veld was te zien dat er teams aan het werk waren die een treetje hoger hebben gespeeld. Het veldspel was verzorgd en er werd vooral gecombineerd. De thuisploeg had daarbij het meeste balbezit maar Strandvogels speelde zo goed georganiseerd dat dit niet tot ook maar een kleine mogelijkheid leidde. Sterker nog, het was in de eerste helft juist Strandvogels dat de beste mogelijkheden kreeg. De eerste na zo’n 8 minuten spelen. Toen schoot Merlijn Weel de bal van net buiten het strafschopgebied goed in, maar de keeper kon redding brengen.

Tekst gaat verder onder de foto

Het spelbeeld veranderde hierna weinig, De Rijp had vaak de bal maar deed er weinig mee en Strandvogels bleef eenvoudig op de been. Tien minuten na het schot van Merlijn kreeg Strandvogels weer een kans. Na een voorzet van Givano Lubbe kon Sven Immen helaas net niet bij de bal. Vijf minuten later kon hij dat na een corner wel, maar nu kon hij te weinig kracht achter het schot zetten waardoor de keeper kon ingrijpen.

Na ruim een halfuur spelen ging de bal dan eindelijk wel over de doellijn en leek Strandvogels de score geopend te hebben. Leek, want de scheidsrechter keurde de treffer van Sven Immen af. De keeper liet de bal los waarna Sven goed doorzette. De leidsman beoordeelde dit echter als het aanvallen van de keeper en dus kon het scorebord weer gereset worden. Pas zo’n vijf minuten voor rust kreeg De Rijp een kans om te scoren, na een misverstand tussen Bram Koomen en Merlijn Weel. Allebei dachten ze van elkaar dat de ander zou ingrijpen met als gevolg dat er niemand ingreep. Gelukkig voor Strandvogels ging de bal na de inzet voorlangs.

Concentratie verslapt Strandvogels

De concentratie leek voor rust dus wat te verslappen en dat bleek weer in de 45e minuut. Een speler van De Rijp brak door, omspeelde Edwin Hoogland en ging naar de grond. Gelukkig betekent een overtreding in het strafschopgebied tegenwoordig niet automatisch een rode kaart, maar de bal ging uiteraard wel op de stip. De bal werd buiten bereik van Edwin Hoogland ingeschoten, maar kaatste van de ene naar de andere paal waarna Edwin de bal kon oppakken.

Strandvogels laten het lopen

Waar Strandvogels in de eerste helft dus zeer geconcentreerd en georganiseerd speelde, ging het in de tweede helft al snel mis. Met een mooie aanval sneed De Rijp door de verdediging en opende in de 47e minuut de score. Dat was een tegenvaller voor Strandvogels en even leek het er op dat de thuisploeg meteen zou doordrukken. Maar Strandvogels herstelde zich goed en kwam na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft weer langszij. Ook dit was een mooie aanval, afgesloten met een doeltreffende pegel van Merlijn Weel waarbij de bal via de lat schitterend binnen sloeg.

In de tweede helft was er wat meer sprake van een open wedstrijd met aan beide kanten kansen of kansjes. Zo trof De Rijp een keer de kruising maar was ook Strandvogels in de persoon van Tim Broersen een keer heel dichtbij een treffer. De wedstrijd leek echter af te stevenen op een gelijkspel en dat was over de hele wedstrijd gezien wel een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Maar helaas, een momentje van niet scherp zijn brak Strandvogels op.

De Rijp profiteerde hiervan in de 88e minuut en sleepte daarmee de drie punten in de wacht. Ook al omdat er nauwelijks tijd werd bijgetrokken. Maar goed, je moet altijd maar afwachten of je in die extra tijd tot scoren weet te komen.

Zodoende stond Strandvogels na een heel behoorlijke start van de competitie toch met lege handen. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd, Dynamo komt dan op bezoek. Die ploeg won z’n eerste wedstrijd met 1-0 van Ilpendam en zal daar in Onderdijk graag een goed vervolg aan geven.