Strandvogels start 2e helft competitie met gelijkspel tegen DWOW

ONDERDIJK – Eigenlijk kwam de winterstop niet zo gelegen voor Strandvogels. Na een zeer moeizame start in de 3e klasse leek de ploeg net gewend aan het hogere niveau. Na de nederlaag in de derby tegen VVW op 12 november was er niet meer verloren. Graag wil je dan in die goede flow blijven zitten, maar die werd onderbroken door de winterstop. Tegen DWOW bleek dat Strandvogels er in geslaagd was de goede vorm over de winterstop heen te tillen.

Tekst: Strandvogels

De start van de wedstrijd was prima, al bleven echte kansen uit. Slordig balverlies op het middenveld na ruim tien minuten luidde een counter van DWOW in en die werd meteen succesvol afgerond. Dit was een flinke tik voor Strandvogels dat de grip op de wedstrijd kwijt raakte. De bezoekers namen het initiatief over en drukten Strandvogels terug.

In de 18e minuut kreeg DWOW weer een mogelijkheid, maar Edwin Hoogland bracht redding. Een paar minuten later moest hij al weer in actie komen bij een prima afstandsschot.

Pas nadat de eerste helft halverwege was, kwam Strandvogels weer eens voor het doel van DWOW. De inzet van Bryan Broedersz verdween echter over het doel van de bezoekers. Datzelfde lot trof een kopbal van Jordy Weel even later. Een minuut later kreeg Strandvogels een vrije trap na een stevige overtreding op diezelfde Jordy Weel. De vrije trap leverde niet meer op dan een corner, maar uit die corner kopte Tigo Harder bijna raak.

Strandvogels kreeg in deze fase weer wat meer grip op de wedstrijd en was vlak voor rust nog dicht bij de gelijkmaker. Na een corner schampte Tigo Harder de bal met zijn hoofd, waardoor Mitch Hofland net niet meer bij de bal kon om deze bij de tweede paal binnen te tikken.

Na rust kwamen de bezoekers het beste uit de startblokken, het was aan ingrijpen van Dawid Zerek te danken dat het niet meteen al 0-2 werd.

Maar hierna werd Strandvogels langzaam maar zeker de bovenliggende partij. In de 48e minuut tikte Bryan Broedersz de bal, na een dieptepass van Mitch Hofland, langs de keeper. Helaas rolde de bal te ver door waardoor deze kans geen resultaat opleverde. Zo’n tien minuten later stond Aleks Zerek in zeer kansrijke positie maar helaas wist hij niet tot een schot te komen.

Mede hierdoor ging Strandvogels nog meer druk zetten op de tegenstander en dat had in de 70e minuut resultaat. Bryan Broedersz zette goed door waardoor DWOW verkeerd uitverdedigde. De aanvoerder van de Vogels blokte de bal en deze hobbelde daardoor zomaar het door de keeper verlaten doel in. Een wat gelukkige treffer, maar zeker niet minder verdiend op dat moment.

Pas vlak na deze gelijkmaker kwam ook DWOW weer eens goed door. Een aanvaller van de ploeg uit Wieringerwerf was net iets eerder bij de bal dan Edwin Hoogland en tikte de bal over hem heen. De bal ging gelukkig voor Strandvogels naast en de blessure die Edwin bij deze actie opliep was niet heel ernstig. Strandvogels voelde dat er meer in zat en bleef zoeken naar de winnende treffer. Tien minuten voor tijd besloot Gerald Broedersz een langlopende aanval met een schot waarbij de bal over ging. Het was Strandvogels dat in deze fase het meeste recht had op de overwinning, maar DWOW ging er bijna mee aan de haal. Het was te danken aan een geweldige redding van Edwin Hoogland dat Strandvogels na 88 minuten niet weer tegen een achterstand aankeek.

Maar ook Strandvogels kreeg nog een goede mogelijkheid op de drie punten. Na goed voorwerk van Tijmen de Kroon kon de ingevallen Jan Ruiter uithalen, maar hij zag zijn schot nog net op tijd (uit perspectief van DWOW dan) geblokt worden door een tegenstander.

In de stand kwam daarom geen verandering meer, beide ploegen moesten genoegen nemen met een puntje. DWOW zal daar op basis van de ranglijst niet tevreden mee zijn geweest, Strandvogels niet op basis van de krachtsverhouding, zeker in de tweede helft.

Volgende week wacht voor Strandvogels een hele belangrijke wedstrijd als het op bezoek gaat bij KGB. Die ploeg boekte deze zondag z’n eerste overwinning door in het duel der staartploegen Geel Zwart ’30 met 1-4 te verslaan. Datzelfde Geel Zwart ’30 komt overigens de week daarna naar Onderdijk.