Strandvogels pakt punt tegen koploper Always Forward. Keeper van Forward naar het ziekenhuis

ONDERDIJK – De weersverwachting was behoorlijk negatief. Het viel behoorlijk mee. Voor Strandvogels ging de zon letterlijk en figuurlijk schijnen. Always Forward begon de wedstrijd stram en ook niet creatief. Egidio Oude Groen de coach van Always Forward had Jeffrey de Moel en Lucas Laan buiten de basis opstelling gelaten. Daarom was ook geen ook creativiteit op het middenveld. Beide spelers waren afgelopen week op vakantie.

De wedstrijd werd ontsiert door een charge halverwege de eerste helft. Doelman Tristan Detmers werd niet met opzet geraakt door een elleboog van een speler van Strandvogels. Het spel lag enige tijd stil en Tristan werd in de vervroegde rust per ambulance afgevoerd. Spelers en begeleiders van Always Forward waren behoorlijk aangedaan. Bij de reguliere 45 minuten verzocht trainer/coach Egidio Oude Groen de blessure tijd even te laten rusten. Om spelers tot rust te laten komen. Scheidsrechter Henk Borst uit bergen voldeed aan dit verzoek.

Voor die tijd waren er wel mogelijkheden voor Always Forward om te scoren maar de ballen gingen net naast of waren een prooi voor de uitstekend kepende Edwin Hoogland. “Het hele team heeft het gedaan. Strandvogels was op de counter levensgevaarlijk maar in nu 16 wedstrijden hield Tristand Detmers en ook zijn vervanger Timo Bakker het doelgemiddelde 45-7 staan.

Na de rust begonnen de beide teams nog aan de 5 minuten blessure tijd en daarna werd er gelijk gewisseld. Always Forward had beter verdiend maar paal en doelman Edwin Hoogland stond in de weg, Zelf een geldig doelpunt werd afgekeurd. En Mike van der Gulik baalde daar behoorlijk van. Net zoals in Hoorn paste vader Ted Broedersz regel 11 niet goed toe. Het gaat erom de een speler buitenspel staat wanneer de bal wordt gespeeld niet wanneer hij deze ontvangt. Net zoals voor rust speelde Always Forward tegen een geel rode muur van Standvogels spelers.

“We hebben geleerd van de wedstrijd in Hoorn”, zie Martin Glim na afloop. Na het inbrengen van Jeffrey de Moel en ook van Daimy Mac Donald werden goede kansen gecreëerd. Zoals eerder gemeld paal en keeper hoogland stonden een treffer in de weg. Zowel Mac Donald alsook De Moel liepen tegen een gele kaart op Ook de strandvogels Spelers Merlijn Weel en Mitch Hofland werden door de goed leidende  scheidrechter Borst op geel getrakteerd.

Strandvogels was blij met het punt, maar Always Forward vond dat zij hier 2 punten hadden laten liggen. VVW die KGB met 4-0 naar huis stuurde is de ploeg van Egidio Oude groen op 2 punten genaderd. “Maar wij krijgen VVW zaterdag 1 april hier thuis en die hebben ze nog niet gewonnen”, aldus trainer Glim van Strandvogels.

Ook VVS  ’46 blijft in de race zij versloegen geel Zwart ’30 met 5-1 volgende week de topper Always Forward – VVS ’46 . Strandvogels neemt het volgende week uit op tegen Grasshoppers in Hoogwoud. Zij verloren nipt met 3-2 van Flevo.