Strandvogels met drie punten terug uit Zaanstad

ONDERDIJK – Eindelijk weer eens een winstpartij voor de voetballers van Strandvogels, de club uit Onderdijk begon 2024 ronduit slecht met de vele verliespartijen waardoor de degradatielijn in zicht begon te komen. Maar in Zaandam leek er wel een andere ploeg op het veld te staan, een ploeg die er vol in ging en met resultaat.

Op de foto: Merlijn Weel haalt uit en maakt het eerste doelpunt voor Strandvogels

De verslaggever van Strandvogels omschrijft de wedstrijd als volgt: “Zoals in Onderdijk al te zien was, was ook in Zaandam zichtbaar; Rood Wit Zaanstad beschikte over een aantal behendige en slimme spelers. Die zorgden er in de beginfase van de wedstrijd voor dat Strandvogels onder druk werd gezet, zonder dat het meteen tot grote kansen leidde. Maar Strandvogels kwam in ieder geval niet lekker onder de druk vandaan, de bal werd meestal weer snel ingeleverd.

Na een kleine tien minuten spelen zorgde die druk er voor dat Strandvogels, in de ogen van de scheidsrechter, aan de noodrem trok in het strafschopgebied. De overtreding was niet zwaar en de scheidsrechter stond op grote afstand, maar eerlijk gezegd denk ik wel dat hij het goed had gezien. Wat hij dan weer minder goed zag was dat een speler van de thuisploeg bij de feilloos benutte penalty veel te vroeg inliep. Protesten hielpen niet en dus stond Rood Wit al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Strandvogels had in de gaten dat er een schepje bovenop moest en kwam na de tegentreffer beter in de wedstrijd. Zozeer zelfs dat het vijf minuten na de openingstreffer weer gelijk stond.

Na een combinatie tussen Dawid Zerek en Sven Immen gaf laatstgenoemde de bal mee op Merlijn Weel. Die aarzelde niet en raakte de bal zo ongelofelijk lekker dat deze zelfs buiten bereik van de keeper, toch een voormalig Ghanees international, in de verre hoek zeilde.

Tekst gaat verder onder de video

De verslaggever gaat verder door te schrijven dat Strandvogels wat beter in de wedstrijd kwam maar de thuisploeg het resteren de deel van de eerste helft de beste kansen kreeg. “Eenmaal was het zelfs eigenlijk een wonder dat er niet werd gescoord maar dat Edwin Hoogland zich over de bal kon ontfermen, maar de Vogels haalden de rust met de gelijke stand.

Maar Strandvogels rook een derde goal en die kwam er niet veel later ook. Nu was Givano Lubbe doorgebroken en hij stuitte in eerste instantie nog half op de keeper. Hij moest daardoor iets naar de buitenkant uitwijken maar wist toch keurig de bal het doel in te schuiven. De thuisploeg ging vrijwel direct hierna wisselen in de hoop de wedstrijd te kantelen en dat lukte ook. Strandvogels werd weer meer terug gedrongen en kreeg voorin niet meer de ruimte die het in het eerste kwartier nog wel had. Uit een hoekschop wist Rood Wit met nog ongeveer een kwartier te spelen terug te komen tot 2-3. Een speler kon veel te makkelijk inkoppen terwijl Edwin Hoogland ondertussen wat werd geblokkeerd door een andere speler van de thuisploeg.

Hierdoor had Strandvogels nog een lastig kwartiertje voor de boeg maar die kwam het zonder verder kleerscheuren door, al was het soms hachelijk.

Door deze zege heeft Strandvogels zichzelf weer wat lucht verschaft. Niet dat de problemen voorbij zijn, nog altijd is de marge met de ploegen onderin klein. Aan de andere kant, nummer 3 Zaandijk heeft ook maar vier punten meer dan Strandvogels. Oftewel, het kan nog alle kanten op. Na twee uitwedstrijden op rij speelt Strandvogels komende zondag weer thuis, tegen De Valken.

Rood Wit Zaanstad – Strandvogels (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 17 maart 2024
Uitslag: 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 1-0 (penalty); Merlijn Weel 1-1; eigen doel 1-2; Givano Lubbe 1-3; 2-3