Strandvogels loopt achter de feiten aan tegen St. George

ONDERDIJK – Tegen St. George is Strandvogels er niet in geslaagd zich te revancheren voor de nederlaag van vorige week tegen ALC. Winnen in Spierdijk is sowieso altijd al een moeilijke missie voor Strandvogels, maar deze middag was het wel heel pover wat Strandvogels liet zien. Daarom spreek de verslaggever toch van een kansloze nederlaag, ondanks dat er met het kleinst mogelijke verschil werd verloren.

Natuurlijk is het een gemis dat meerdere spelers vanwege blessures niet of nauwelijks inzetbaar waren. Maar de spelers die er wel waren, kunnen beslist beter voetballen dan ze op deze koude middag in Spierdijk lieten zien. Ook de thuisploeg begon niet overtuigend aan de wedstrijden, waardoor het eerste kwartier voorbij ging zonder dat er van enige opwinding sprake was. Pas in de 17e minuut was er het eerste doelgevaar.

Na een goede aanval verscheen er een speler van St. George alleen voor Jorrit Kaarsemaker maar die verkleinde zijn doel goed en bracht daardoor redding. Hier ontsnapte Strandvogels dus nog, tien minuten later was het alsnog raak. Onder andere omdat Merlijn Weel uitgleed kon een speler van de gastheren schieten en via de paal ging de bal binnen.

Hoewel ook St. George zeker niet groots speelde, was de voorsprong wel verdiend te noemen. Vooral ook omdat Strandvogels in aanvallend en eigenlijk ook opbouwend opzicht nog helemaal niets had laten zien.

Op de foto: De voorhoede van Strandvogels, onder andere bestaande uit Sven Immen en Aleks Zerek, kende een zeer moeizame middag. Net als de rest van de ploeg overigens. (Foto: v.v. Strandvogels)

St. George 1 – Strandvogels 1 (competitie)

Wedstrijddatum: zondag 3 december 2023
Uitslag: 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0

Selectie:
Jorrit Kaarsemaker; Lars Groot, Niek Broersen (Matthijs Huisman), Mitch Hofland en Rowin de Wit; Bram Koomen, Merlijn Weel (Tim Broersen) en Jan Ruiter (Tom Bakker); Aleks Zerek, Sven Immen (Mike Dudink) en Dawid Zerek