Sterke race Beau Wagemaker niet beloond met hoge positie

HOOGKARSPEL – Afgelopen zaterdag werd de tiende ronde van de Daikin Marathon Cup verreden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Aan de start de ploeg van Beau Wagemaker uit Hoogkarspel met o.a. Beau zelf ook Loesanne van der Geest en Luna Jonkers en bij de Neo-senioren kwamen Eline van Voorden en Esmée Brommer aan de start.

De beide Neo-senioren reden zeker geen onverdienstelijke wedstrijd vertelt Beau aan deze website: “Eline trok al heel vroeg de sprint aan, maar het was niet te vroeg, want ze sleepte de NK titel binnen. Esmée werd heel netjes ook nog 5e.

Kopwerk

Daarna was het de beurt aan Beau, Loesanne en Luna. Ook zij reden heel sterk van voren en zaten met verschillende groepen mee, helaas kwam Luna ten val. Richting het einde ontstond er een kopgroep van 4 en was het eigenlijk aan team BDM/BTZ om het te dichten maar dat gebeurde niet. Het 4tal pakte 1ronde voorsprong.

Het peloton kreeg daarom bij het ronde bord op 6 de bel. Beau zat perfect bij BDM/BTZ vooraan in het peloton, maar de rijdster voor haar viel. Ze bleef net aan staan (dankzij de behendigheid opgedaan bij het Inline-skate/skeeleren), maar kwam daardoor wel achterin het peloton terecht en er was nog maar 800m te gaan. Ze werd wel nog 25e. Loesanne werd 12e.