Staatssecretaris Marnix van Rij (CDA) op bezoek bij bedrijven in de gemeente Medemblik

Wil je er samen uitkomen? Ga dan met elkaar om tafel!

WERVERSHOOF – Donderdag 4 augustus bezocht Marnix van Rij (CDA, staatssecretaris Financiën) Molen de Hoop in Wervershoof. Martijn Droog, woonachtig in Wervershoof. raadslid in de gemeente Medemblik voor het CDA en vrijwilliger bij Molen De Hoop, aarzelde geen moment toen CDA Noord-Holland een oproep deed om in onze regio een locatie beschikbaar te stellen waar van Rij in gesprek kon gaan met CDA leden. Het zijn immers woelige baren voor het CDA want er leven maatschappij-breed veel zorgen, denk aan de oorlog in Oekraïne, de stikstofwet, inflatie, koopkracht, bestaanszekerheid en de opvang van vluchtelingen. Van Rij was eerder interim voorzitter van het CDA van april tot december 2021 en is vastberaden om in gesprek te blijven met de leden, dit moet je als vereniging doen, in verbinding blijven met de leden, met Den Haag en de provincie.

Tekst gaat door onder de foto

Foto aangeleverd

Eerder in de middag bezocht van Rij melkveehouder Jacko Wiering in Wognum. Rond de keukentafel  ging van Rij in gesprek met een tiental boeren over de stikstofproblematiek, in aanwezigheid van de Nibbixwoudse Saskia Schouten-Spijkerman (CDA Medemblik).  In Wervershoof verwelkomden fractieleden van CDA Medemblik Elise Salman en Els van den Bosch intussen een dertigtal CDA Leden en we werden gastvrij ontvangen met koffie en koek door Pedro en Annie Weel die het horeca deel van molen de Hoop fantastisch verzorgen.

In gezelschap van de leden bezocht Marnix van Rij de Molen de Hoop waarbij we een sprankelend verhaal kregen te horen van gids Wil Sijm en molenaar Arie Ruiter. Het werd een ontspannen samenzijn dat werd afgerond met een gesprek van een uur over onder meer stikstof, fiscaliteit, vluchtelingenopvang, vermogensheffing, box3, het ravijnjaar (?) 2026 en het gemeentefonds. Kritische vragen, goed naar elkaar blijven luisteren. ‘Het CDA is een betrouwbare en solide partij maar we moeten samen op zoek naar de kleur op de wangen en een scherper profiel laten zien,’ aldus fractievoorzitter Els van den Bosch.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Later die vanavond ging van Rij nog naar de CDA afdeling in Huizen. Van Rij oogst waardering met zijn bezoek maar hij keert dat juist om, vindt dat de bezoekers juist een woord van dank verdienen dat zij vandaag naar Wognum en Wervershoof zijn gekomen om in gesprek te gaan. Want de enige manier om er samen uit te komen is door met elkaar om tafel te gaan, in gesprek te blijven.

Wie waren er bij? CDA Noord-Holland, CDJA Noord-Holland, CDA Beverwijk, CDA Waterland, CDA Alkmaar, CDA Medemblik, CDA Hoorn, CDA BSV NH, CDA Uitgeest, CDA Den Helder, CDA Stedebroec, CDA Heerhugowaard.

De CDA afdelingen bedanken Martijn Droog voor de organisatie!