Speeltoestellen Nibbixwoud komen terug.

NIBBIXWOUD – Dat blijkt uit een reactie van de gemeente Medemblik op vragen van Saskia Schouten-Spijkerman (CDA), vragen had gesteld aan het college. Waar nu de nieuwe Albert Heijn staat was voorheen een groot groen grasveld met speeltoestellen, deze moesten verdwijnen om de nieuwe Albert Heijn te kunnen realiseren.

Lees ook: CDA: ‘College, wanneer komen de speeltoestellen in Nibbixwoud terug’

Volgens de gemeente Medemblik is de aannemer nog niet helemaal klaar met alle werkzaamheden achter het pand aan de Kleine Dres waar de speeltuin zich bevond. Medemblik is in overleg met de aannemer om meer inzicht te krijgen wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond.

Vooraf was er al een afspraak gemaakt tussen de gemeente Medemblik en de aannemer over de speeltoestellen. Maar inmiddels is er een nieuw speelplekkenbeleid vastgesteld (21 december 2023), waardoor de gemeente Medemblik met toetsen of de oude locatie wel de beste locatie is.. Dit om de speelplek zo optimaal te kunnen laten benutten door de kinderen van Nibbixwoud. Dit kan volgens de gemeente Medemblik mogelijk gaan betekenen dat de speeltoestellen niet op de oude plek maar op een andere, in de buurt gelegen plek worden geplaatst.

Éen van de mogelijke locaties is de Weidelaan maar de gemeente Medemblik wil deze locatie eerst toetsen aan het nieuwe speelplekkenbeleid, hiervoor zal de gemeente in overleg gaan met verschillende partijen in Nibbixwoud, zoals de school, de buurt en de dorpsraad.