Sofia Schilder Nederlands Kampioen marathon inlineskaten

beau

HOOGWOUD – Zaterdag 24 juni was het NK marathon Inline-skate over 42km op het Brainpark in Rotterdam. Het hele MNF team stond aan de start (Iris Tiben, Sofia Schilder, Thirza Gorkink, Berit Gunderson en Beau wagemaker). De temperatuur was hoog, dus dat betekende bidonnetjes mee en of aanpakken bij de verzorger langs de kant.

Sofia is nog Junior A, maar de junioren reden tegelijk met de Senioren. 

Team captain Beau Wagemaker deed verslag van de marathon: “De Junioren werden wel apart geklasseerd. Het was een parcours van 1,1km met redelijk goed afvalt. De koers kwam maar langzaam op gang, maar toen het op gang kwam ging het ook hard met evengoed een gemiddelde van 34-35km/u. Met nog ongeveer 15km te gaan ontstond er een kopgroep van 6, waaronder Sofia.

Nederlands kampioen

Op dat moment zat Beau in het 2e groepje van 6 achter Marijke Groenewoud en daarachter zaten Berit, Thirza en Iris in het peloton. Beau Had verwacht dat Marijke er nog naartoe zou springen, maar dat gebeurde helaas niet. Het podium werd beslist in de kopgroep. Sofia trok bij de bel nog ten aanval, maar helaas werd ze teruggepakt door de Senioren. Wel behaalde ze de overwinning bij de Junioren en kan ze zich uitroepen tot Nederlands Kampioen bij de marathon. Beau werd 7e, Berit 13e, Thirza 20e en Iris 21e.

Crowdfunding

Het is de missie van de dames met hun team van intrinsiek gemotiveerde te streven naar het hoogste podium op baan- en marathonwedstrijden.

Beau Wagemaker: “Wij geven alle teamleden een platform om zich te ontwikkelen als sporter en persoon. Ieder met eigen gestelde sportieve doelen. Vanuit individuele expertises uit het team levert iedereen een eigen bijdrage in hetgeen waar zij goed in is om zo een compleet team te vormen.

De focus ligt op samenwerken, plezier en ontwikkeling. Samen streven naar het hoogst haalbare wat voor een ieder mogelijk is.

Om te zorgen dat wij als team onze basiskosten kunnen dekken, hebben wij deze crowdfunding opgezet. Draag jij ook een steentje bij aan ons team?

Loading