Slechte communicatie kost middenstand Medemblik duizenden euro’s omzet

MEDEMBLIK – ‘We zitten aan het begin van het vakantieseizoen en nu moeten we aankomende dinsdag verplicht dicht,’ zegt Jacco Spil van het Bakkerijmuseum tegen de redactie van Medemblik Praat. Liander gaat dan onderhoud plegen aan het stoomnetwerk in de Nieuwstraat waardoor er af een uurtje of 8 tot diep in de middag geen elektriciteit is in de binnenstad van Medemblik. ‘We gaan toch eens kijken of we het niet kunnen verhalen op Liander,‘ aldus Jacco Spil die zeer ontevreden is over de slechte communicatie van Liander richting de middenstand en bewoners van de Nieuwstraat en omgeving.

Maar ook de overige middenstand is zeer ontstemd over de verplichte sluiting midden in het toeristenseizoen. ‘Dit had ook op een ander, minder druk tijdstip gekund,‘ aldus diverse middenstanders. ‘Had het van het voorjaar gedaan, of doe het in de herfst, dan lopen wij de minste financiële schade op,’ aldus Jacco Spil.

Liander laat in een reactie weten dat ze zich kunnen inleven in de reacties van de middenstand van Medemblik en zullen hun uiterste best doen om de onderhoudswerkzaamheden zo snel mogelijk te gaan doen.

De Kwikkelsebrug blijft bespaard van de onderhoudswerkzaamheden ellende waardoor de scheepvaart geen hinder zal gaan ondervinden.