‘Shit happens, nog geen idee waardoor dit kwam’

HOOGKARSPEL – De eerste reactie van Irene Schouten na de dramatisch verlopen 3000 meter op het ijs van Calgary in Canada. met haar tijd kwam ze niet eens in de buurt van het podium met haar zevende plek. Net zoals op de eerste 3000 meter in Stavanger ging de Noorse Ragne Wiklund er met de zege vandoor.

200 meter

Toen was volgens Irene de tank al leeg, ‘veel te vroeg,’ aldus die veelvoudige Olympische kampioene die pas afgelopen dinsdag in Calgary aan kwam en mogelijk is dat ook 1 van de redenen. Calgary ligt op hoogte en het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. ‘Ik had het gevoel of ik niet meer kon schaatsen,’ vertelde ze voor de camera van de NOS. Opvallend was ook de tegenvallende prestatie van haar tegenstandster, de Canadese Weidemann die zij nog wel in een direct duel wist te verslaan.

De overige Nederlandse schaatssters presteerden naar hun kunnen met Marijke Groenewoud op plek 2 en Antoinette Rijpma-De Jong op de derde plek. Joy Beune en de van corona herstellende Merel Conijn uit Edam eindigden respectievelijk op plaats 5 en 12.

Volgende week is er weer een kans op revanche als de 4e ronde van de wereldbeker wordt verreden, wederom op het ijs van Calgary.