SEW-trainer Jeroen Smits zet Europees handbal nog niet uit zijn hoofd

NIBBIXWOUD – Of het de gouden greep is van het bestuur of de handbalsters van SEW waren zaterdagavond gewoon de betere, de toekomst moet het leren, maar tussenpaus Jeroen Smits zag zijn promotie naar hoofdtrainer van West-Friesland SEW direct beloond worden met winst tegen Volendam

Voor Smits was de wedstrijd een belangrijke, in de week dat hij nu trainer is, de 4e in enkele maanden tijd, er moest gewonnen worden om nog zicht op de 5e plaats te hebben die recht geeft op Europees handbal. Smits heeft zich als doel gesteld dat de handbalsters weer plezier moeten krijgen en de glimlach weer terugkomt op de gezichten.

Met de 24-18 winst op Volendam werd de eerste stap gezet. De fans van SEW zagen SEW niet overtuigend van start gaan, maar ook de dames uit Volendam leken er weinig zin in te hebben. Na ruim 15 minuten spelen stond de teller op 1-1- waarna met 12-10 de kleedkamers werd opgezocht, rust.

De tweede helft liet een ander spelend SEW zien de handbalsters van Volendam zagen telkens de prima keepende doelvrouw van SEW op hun pad, en wist SEW het doel van Volendam juist wel te vinden waardoor de voorsprong snel kon worden uitgebreid.

In het laatste deel van de tweede helft wist Volendam nog een paar keer te scoren maar SEW zag hard werken beloond worden met een mooie overwinning.