SEW pakt 3 punten tegen Spirit’30 (video)

HOOGKARSPEL – Spirit’30 heeft zichzelf tekortgedaan. In de 1e helft was SEW de bovenliggende partij. Maar doelpunten bleven uit. Zowel Mike Hoffer alsook de verdediging stond goed. Ondanks de golf aan hoekschoppen bleef de 0 staan. Heel zelden kwam Spirit’30 tot een aanval over rechts, maar Joost Schoonen wist zijn medespelers niet te vinden en ging ook vaak voor zijn eigen succes. De verdediging van SEW stond als een huis en op het middenveld was SEW middels Jeffrey Keizer heer een meester.

Kansen waren er wel voor de pupillen van Jeroen Slaager, die hen met fanatieke aanwijzingen vertelden hoe zij moesten spelen. Jorre Schavemaker had als eerste in het begin een kans, maar hij miste doel. Ook Mitch Rekveld miste. Later kwam hij beter in zijn spel en resulteerde in een succes. Zijn pass op Mark Borst zorgde in de 38e minuut voor de 0-1 van SEW. Gezien het speelbeeld terecht. Hans Valk de vervangende trainer van Peter Neuvel bedacht zijn strategie voor naar de rust. Die inging met een 0-1 achterstand.

Door het inzetten van Rob Reus veranderde er veel in het spel van de Rood-Witten. Spirit’30 kreeg kans op kans en ook aan die zijde stond een doelman paraat die menig kans onschadelijk maakte. Jammer dat Sjoerd Bakker zich af toe schuldig maakte aan vervelend gedrag. Scheidsrechter  Sadik Mahabali uit Hoorn, die overigens goed leidde, trapte daar niet in. In de 64e minuut van de 2e helft was het uiteindelijk raak voor Spirit’30.

Joost Schoonen gaf de bal panklaar af op Rob Reus en het goudhaantje van Trainer Valk scoorde de 1-1. Net terug van een vakantie in Oostenrijk miste hij het ritme echt niet. Menigeen die Spirit’30 een warm hart toebedeelde, gingen er goed voor zitten. Zelfs een indirecte vrije schop enkele meters van het doel werd niet benut. Nee, het was SEW die uit zijn schulp kroop. Eerst was er een schuiver van Job Zuiker, maar zijn doelpoging miste doel. Even later beproefde ook Mitch Rekveld zijn schietkansen en zijn poging over afstand trof wel doel in de 74e minuut. 1-2.

Eigenlijk eerlijk gezegd voor de onpartijdige toeschouwer niet verdiend. Trainer Jeroen Slaager was het daar niet mee eens. En ziet zijn team duidelijk afstand nemen van de onderste plaatsen. Zij staan nu boven Spirit’30 die in de gevarenzone staat m.b.t. de nacompetitie. Wel gaat Spirit’30 nog informeren of SEW een speler onterecht heeft opgesteld. SEW speelt volgende week thuis tegen VVW ook weer een lekkere derby in deze klasse.

Spirit’30 mag zijn wonden likken tegen Hollandia T, die op de 7e plaats staat. Always Forward deed goede zaken tegen 10 man van VVW uit. 0-4. Hopelijk laten de mannen van Egidio Oude Groen nu niet hun kansen liggen tot een promotie naar de 2e klasse.