Sedermaaltijd in de Hieronymuskerk Wognum

WOGNUM – Tijdens de vastenperiode is er op woensdag 22 maart een zogeheten Sedermaaltijd in de Hieronymuskerk in Wognum. De aanvang is om 17.30 uur; het einde om ongeveer 19.00 uur.

Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden. Dat kan bij dominee Sylvia Neuféglise (sylvia.neufeglise@kpnplanet.nl) of pastoraal werker Anne-Marie van Straaten (anne-marievanstraaten@ziggo.nl). Zij worden ook verzocht een soepkom en lepel mee te nemen. De kerk ligt aan de Kerkweg 1.

De gerechten van de maaltijd hebben een symbolische betekenis en vertellen het Bijbelse verhaal van de uittocht van de Israëlieten uit Egypte. Tijdens het eten wordt uitleg gegeven. Op de Sederschotel liggen onder meer een lamsboutje, ei, bittere kruiden, radijs en zoete koek. Verder behoren erbij een kommetje met zout water, drie matses en vier bekers wijn. Na de Sedermaaltijd is er nog een sobere maaltijd van soep met brood.

Aan het eind van de maaltijd is er een open-schaalcollecte. De opbrengst is voor de stichting Uganda. Die zet in dat Afrikaanse land de hulp voort, waarmee de in 1988 vermoorde pater Cees Spil (44) uit Zuidermeer ooit begon.

Loading