Schermer verzekeringen nu in het oude Gemeentehuis van Venhuizen.

VENHUIZEN – Dit jaar bestaat Schermer Verzekeringen 50 jaar. Vandaag 13 december zijn zij verhuisd naar het voormalige gemeentehuis aan het Westeinde 5. Opa en Oma Arend en Antje Schermer hebben het bedrijf opgebouwd. Na een dramatisch  ongeluk verongelukte beiden. Het hele dorp rouwde mee. De Jonge dochter Gerda en schoonzoon John Boon stapten ongeveer 35 jaar geleden in het bedrijf.
Wat tot voor kort was gevestigd op de Hoek Kerkweg 2/Westerbuurt te Venhuizen. Voor John Boon was het gelijk de rede om uit het bedrijf te stappen. Dochter Charmaine Boon zet samen met Bastien de Jong het bedrijf voort. Zij zijn blij dat de vertrouwde gezichten binnen het team o.a. Ingrid Kuiper en Ingrid Jonkman zijn meeverhuisd. Het pand aan het Westeinde 2 was al langer in het oog gevallen van de nieuwe bewoners.
De verbouwing was grondig en alles ruikt nog naar de verf. De stolp , en daar zullen vele liefhebbers blij om zijn, blijft volledig in tact. Vooral de West-Friese klokgevel springt gelijk in het ook. De klokgevel is gelijk verwerkt in het nieuwe logo van het bedrijf.

Tandartsenpraktijk

Zij zijn niet de enige bewoners. Want met hen vestigt zich een tandartsenpraktijk zich in het pand. Velen dachten dat die praktijk ook vandaag 13 december zou worden geopend. Maar zij dienen nog even te wachten. Loop gewoon eens binnen voor een praatje. Hier geen antwoordapparaat of computerstem. Gewoon ouderwets oogcontact en gesprek een op een.