Schapen scheren in het Rundveemuseum

AARTSWOUD – Zondag 21 juli staat het schapen scheren op het programma van het Rundveemuseum in Aartswoud. Stefan Poel, die speciaal is aangesteld om met de cliënten van Pluzorg voor de dieren van het museum te zorgen, neemt  dit klusje ter hand. Er worden twee sessies gebruikt om de schapen van hun  wollen jas te ontdoen. Om 13.00 uur en om 14.30 uur ontkomen de Zwartbles,  het Heideschaap en de Baggerbonten er niet aan en worden ze  vakkundig van hun wolletje bevrijd. Het schapen scheren is een mooi  schouwspel voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen over het terrein.

Om te laten zien wat er allemaal kan met schapenwol komt Tamara van ‘Aarde  werkt’ viltworkshops geven. Verder is er natuurlijk veel jong leven. In het  weiland staan de bijzondere koeien met hun kalfjes te pronken. Het  Rundveemuseum is de aangewezen plek om de schaarse koeienrassen te  huisvesten en er verder raszuiver mee te fokken en laat dat graag zien. Er is ook veel specifieks over te vertellen en daarom zijn er om 13.00, 14.00, 15.00 en  16.00 uur rondleidingen op het erf. Voor jong en oud boeiend en leerzaam.  Kinderen kunnen verder nog leuke activiteiten uitproberen. Dit alles maakt het  tot een mooi uitstapje in de natuurrijke omgeving van Aartswoud.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in  Aartswoud. De entree bedraagt 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Meer informatie en het maken van een reservering kan via  info@rundveemuseum.nl

Foto: Hanneke de Boer