Schaakvereniging Degoschalm-Revanche uit Westwoud en Wervershoof begint op dinsdag 6 september weer aan een nieuw seizoen.

WESTWOUD/WERVERSHOOF – De start begint met de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering en na afloop van de vergadering wordt de eerste interne competitiewedstrijd gespeeld. Op 13 september begint het jeugdschaken. Er wordt dan door twee leden van de vereniging schaaklessen gegeven voor de jeugd vanaf 7 jaar.

Ook wordt dit jaar weer met een team voor de externe bondscompetitie van de NHSB (Noord-Hollandse Schaakbond) gespeeld. De vaste speelavond is de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14 B in Westwoud. Het jeugdschaken vindt ook op dinsdagavond plaats in de Schalm, maar dan van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. De vereniging heeft spelers en zelfs een speelster met speelsterktes van hoog tot laag. Dus er kan op ieder niveau gespeeld worden. Door de laddercompetitie die wordt gehanteerd speel je over het algemeen tegen een speler van je eigen sterkte. Ook kan na een partij een analyse worden gemaakt  om je niveau te verbeteren. Op de clubavond wordt 1 keer per maand een partij van een van de leden gezamenlijk besproken. Op de clubavonden wordt er gespeeld in een ongedwongen en gezellige sfeer waarbij het plezier in het spelletje voorop staat.

Heb je belangsetelling? Neem dan contact op met Nico Reus via het mailadres secretaris@degoschalm.nl. Je kunt natuurlijk ook de website bekijken om een indruk te krijgen van onze vereniging. Of je kunt langskomen in De Schalm om de sfeer te proeven of gelijk een partij mee te spelen. Je zult merken dat bij het regelmatig spelen van partijen je niveau snel zal verbeteren.

Op 20 september doet de vereniging mee aan de Schaak-Off die georganiseerd wordt door de KNSB (de landelijke bond). Dit is speciaal bedoeld voor niet club schakers (clubschakers zijn ook welkom natuurlijk) die eens kennis willen maken met het schaken op een club. Er worden die avond in vierkampen drie ronden rapidschaak (ca 50 minuten) gespeeld door de deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld. Zie voor nadere info en inschrijven de website: https://schaakoff.nl/