Roeivereniging De Kogge viert haar 15-jarig bestaan met de doop van negen nieuwe boten

ONDERDIJK – Roeivereniging De Kogge in Onderdijk bestaat ruim vijftien jaar en is in die jaren uitgegroeid tot een vereniging met meer dan honderd leden, met een nieuw verenigingsgebouw en met een vernieuwde vloot. Alle reden dus om dit derde lustrum op 18 juni jl. uitgebreid te vieren met leden en vrienden van de vereniging. Om deze feestdag op te luisteren werden eindelijk, na het einde van alle coronaregels, de negen nieuwe boten ten doop gehouden, een goed gebruik, ook in de roeiwereld.

De wethouder van Financiën van de Gemeente Medemblik, Dirk Kuiper, opende de doopplechtigheid met het dopen van een zgn. C4 met stuurman en gaf deze boot de naam ‘Boxwei’. Zonder champagne, maar met water gehaald uit het vaarwater, zo hoort het bij het dopen van roeiboten. De overige boten werden gedoopt door leden die de vereniging hebben opgericht en door leden van het eerste uur.

Na de doopplechtigheid werden alle gedoopte boten te water gelaten en werd er in formatie geroeid langs het verenigingsgebouw zodat de toeschouwers de nieuwe boten konden bewonderen. Mooi weer maakte het feest compleet.

Nadat de nieuwe boten weer in de loods geplaatst waren, werd een paneel onthuld met daarop de namen van 4 ereleden die een bijzondere bijdrage leverden aan de verenging De lustrum viering werd daarna voorgezet met een aperitief en een uitgebreide barbecue.

Ook interesse in de roeisport? Ga naar https://rvdekogge.nl/ voor meer informatie