Ramon van Engelenhoven speelt Debussy, Gershwin en Williams in de Bonifaciuskerk

Ramon van Engelenhoven crop

MEDEMBLIK – Een thuiswedstrijd voor 1 van Nederland meest belovende pianisten. Ramon van Engelenhoven speelt op 10 september in de Bonifaciuskerk in Medemblik naast muziek van Debussy en Gershwin ook filmmuziek van Williams. Kaarten à 15 euro p.p kunt u reserveren via stiboni@ziggo.nl

Ramon van Engelenhoven (1995) studeerde bij Frank Peters en sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een ’10’). Ook volgde hij lessen bij Jan Wijn en Naum Grubert.Hij werd geselecteerd voor de Dutch Classical Talent Tour 2019 – 2020 en toerde langs twaalf zalen in het land. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen.

In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 in Sint Petersburg gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in het Vijfde Pianoconcert van Prokofjev.

In 2018 nam hij een alom geprezen CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Kortom, Ramon van Engelenhoven behoort tot de allergrootste jonge pianisten in Nederland!

Foto: Duco de Vries

Loading