Druk weekend voor Beau Wagemaker en Team MNF, twee marathons in 1 weekend

WEST-FRIESLAND – Niet 1 maar de inlineskaters moesten dit weekend twee keer aan de start verschijnen van een marathon. Afgelopen zaterdag werd in Hallum het ONK verreden en vandaag stond de marathon in Heerhugowaard op de agenda. Aan beide wedstrijden stond Team MNF met captain Beau Wagemaker aan de start.

In Hallum moesten de dames 63 kilometer skeeleren, de heren kregen 100 kilometer voor de kiezen in ‘De Hel van Hallum’. 63 kilometer door de polder waar het nooit windstil is, het asfalt ruw is en ook veel klinkers moesten worden verwerkt.

Marijke Groenewoud, die vooral al als de grootste kanshebster werd aangewezen, ze schreef vorig jaar deze wedstrijd ook op haar naam sloeg al snel een gat met het peloton en bouwde deze voorsprong meer en meer uit. Groenewoud liet na afloop ook weten dat zij het inlineskaten tussen de heren wel leuk vind en dat was te merken ook, ruim voor het peloton uit wist zij het ONK op haar naam te schrijven.

Achter Groenewoud zat Beau Wagemaker (MNF) samen met Esther Kiel en Merel Bosma in een achtervolgend groepje die later ook zouden gaan uitmaken wie de 2e en 3e plaats zouden gaan opeisen. Merel Bosma kon de strijd om de overgebleven medailles niet bijbenen waardoor ging tussen Beau Wagemaker en Esther Kiel. Beiden zochten de aanval maar Beau bleek toch de langste adem te hebben en pakte daardoor het zilver voor Esther Kiel die brons pakte. Merel Bosma pakte de 4e plek. Beau’s teamgenote Thirza Gorkink kwam ruim achter de winnares als zesde over de meet.

Of ‘De Hel van Hallum’ volgend jaar ook weer op de kalender staat is nog maar de vraag. De marathonrijders lieten het grotendeels afweten omdat de overdekte ijsbanen de deuren weer hebben geopend en de training op ijs weer is begonnen. De organisator van ‘De Hel van Hallum’ liet dan ook weten dat er een oplossing moet gaan komen zodat er weer meer marathonteams aan de start verschijnen.

‘Tour de Waard’ met uitblinkende Sofia Schilder

Vandaag stond de tweede marathon, die in Heerhugowaard, op de agenda. Een bijna complete Team MNF stond aan de start, Iris Tiben ontbrak maar Beau Wagemaker, Berit Gunderson, Sofia Schilder en Thirza Gorkink stonden wel aan de start.

Vooraf was afgesproken om voor Sofia te gaan rijden wat meer dan slaagde gezien de prachtige derde plaats die Sofia Schilder pakte. Na afloop vertelde Beau Wagemaker: “Het seizoen zit er bijna op. Volgende week zaterdag is de finale marathon in Oldebroek waar ik, Berit, Iris en Thirza aan de start zullen staan. Sofia zal aankomende week afreizen naar Italië  waar ze Nederland mag vertegenwoordigen op het WK.”

Voor Beau Wagemaker kreeg de dag nog een leuk einde, Beau maakte kans op de leidersprijs en deze wist ze ook te bemachtigen.

Foto’s aangeleverd