Prima prestatie Wervershover Gert-Jan van Diepen in de Ronde van Limburg

WERVERSHOOF – Een zeer sterk optreden van West-Frisia viel zondag te bewonderen in de Topcompetitie. In de 193 kilometer lange Ronde van Limburg noteerde de West-Friese formatie met Guillaume Visser (zesde) en Matthew Overste (negende) maar liefst twee toptien plaatsen.

Tekst: v.v. Westfrisia

Ook Wervershover Gert-Jan van Diepen nestelde zich met een 24e stek voorin. Het trio vond in ploeggenoot Tijs Dekker een ideale gangmaker. De sterke Oosthuizer zette zijn drie ploegmaten in de slotmeters op de juiste plaats af, waarna het trio naar een korte uitslag wist te sprinten.

Het sterke collectieve optreden leverde tussen de semi-professionele continentalteams een tweede plaats in de dagploegenstand op. Na vier van de zes wedstrijden in de Topcompetitie reeks, steeg West-Frisia naar de derde stek in de ploegenstand. Met de zesde stek van Visser kreeg de belofte tevens de leiderstrui voor beste clubrenner weer in handen. Voormalig West-Frisia renner Bart Lemmen kreeg na afloop van de Ronde van Limburg de bergtrui om zijn schouders.