Politie zoekt getuigen van dumping afval hennepplantage Abbekerk

ABBEKERK – Zondagochtend 27 november werd een dumping van hennepafval gemeld bij de dam aan de Reigerweg in Abbekerk. Heb jij iets gezien wat kan helpen om de daders op te sporen? Meld het bij de politie via 0900-8844! Liever anoniem? bel dan met 0800-7000

Wat te doen als u een illegale dumping ziet?

Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wat te doen als je iets verdachts ziet?

Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Het gaat vaak om grotere hoeveelheden die met bestelauto’s of soms kleine vrachtauto’s worden vervoerd. Wees alert als u een auto ziet op een niet voor de hand liggende plaats in het bos of buitengebied (doodlopend weggetje). Noteer het nummerbord en bel de politie in verband met een verdachte situatie. (Geen spoed, dus 0900-8844.)

Bent u zelf de eigenaar van de grond waar het afval ligt, doe dan ook officieel aangifte bij de politie. Als de dader bekend is, kan de schade verhaald worden en moet deze de schade terugbetalen. Zonder aangifte is er wettelijk geen gedupeerde.