Politie neemt vrachtwagen vol spullen voor growshop in beslag

MEDEMBLIK/HOORN – Op 10 november zijn twee bedrijfspanden doorzocht in de gemeenten Hoorn en Medemblik. Een van de panden betreft een zogenaamde growshop, een bedrijf dat artikelen verkoopt die worden gebruikt om hennep mee te kweken. Tijdens de actie is een vrachtwagen vol goederen in beslag genomen, zoals lampen, ventilatoren, voeding en koolstoffilters. Een 65-jarige verdachte zal in een later stadium worden gehoord.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar een 65-jarige inwoner van Hoorn. De man wordt verdacht van het faciliteren van georganiseerde hennepteelt. De growshop zal op last van de burgemeester van Medemblik worden gesloten.

Criminelen van alle kanten aanpakken

In het onderzoek werken de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenten Hoorn en Medemblik samen onder de noemer van het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland. Het RIEC richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen. Partijen trekken op als één overheid om criminelen van alle kanten aan te pakken: via strafrecht, bestuursrecht en fiscaal recht.