Plasticafvalzakken een steeds groter probleem, naast de stank en kapotte zakken is het een walhalla voor ratten

MEDEMBLIK – Op plaatsen waar bewoners van woningen/appartementen geen rolcontainer hebben moeten zij hun plasticafval aanleveren in plasticafvalzakken en deze aan een ophangpunt bij de ondergrondse containers hangen.

Als de zakken zijn opgehaald duurt het geen dag en de eerste zakken hangen er alweer en na een dag of 3 is het 1 grote zooi van plasticafval zakken waar vooral (on)gedierte hun kans krijgen om de zakken stuk te maken en te kijken of er nog iets eetbaars tussen zit.

Op diverse plaatsen in de gemeente Medemblik waar dit speelt zijn al meerdere keren ratten waargenomen die zich door de zakken heen kauwden om de inhoud eruit te slepen.

Al eerder besteedde deze website hier aandacht aan en ook de andere media ging hier niet veel later op in. Zowel HVC als de gemeente Medemblik beloofden toen om te kijken hoe dit kan worden aangepakt en opgelost.

Lees ook: Bewoners Harmsen Medemblik willen oplossing voor plastic afvalzakken, ‘is het de bedoeling dat er ratten komen?’

Voor de bewoners van o.a. de appartementen is het geen doen om de zakken tot aan de dag dat ze worden opgehaald binnen te houden, daarvoor is gewoon geen ruimte in de woning waardoor er niets anders op zit dan ze aan het ophangpunt te hangen met alle gevolgen van dien.

Zeker met de huidige temperaturen neemt ook de stankoverlast flink toe. Zakken die zijn opengescheurd stinken enorm wat geen pretje is voor de omwonenden van deze ophangpunten.

Veel gebruikers van deze ophangpunten zien dan ook het liefst dat ook voor het plasticafval een ondergrondse container gaat worden geïnstalleerd om zo het probleem op te lossen.