Share

Bewoners Harmsen Medemblik willen oplossing voor plastic afvalzakken, ‘is het de bedoeling dat er ratten komen?’

MEDEMBLIK – De bewoners van de Harmsen in Medemblik willen dat de gemeente Medemblik met een oplossing gaat komen om de zakken met plastic afval die soms dagenlang aan de containers hangen eerder te ophalen.

De bewoners zeggen dat de naast de hangende plastic afvalzakken ook sinds een paar weken gewone afval in zakken wordt neergelegd. De bewoners vragen zich dan ook af of het de bedoeling is dat er ongedierte in de buurt moet komen omdat er weinig tot niet wordt gehandhaafd en niet tijdig genoeg de zakken worden opgehaald.

Lees ook: Ondanks controlerondes HVC blijven inwoners gemeente Medemblik hun afval dumpen

Het probleem met de plastic afvalzakken is op meer plaatsen in de gemeente Medemblik waar de bewoners geen rolcontainer hebben een groot probleem aan het worden. Zo hangen er bij de vuilcontainers langs de Compagniesingel in Medemblik ook vele dagen plastic afvalzakken die een gemakkelijke prooi zijn voor bijvoorbeeld katten en vogels.

Totaal aantal keren gelezen: 33 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen