Plannen bezwaarmakers ontsluitingsweg Molenblik door provincie direct naar de prullenbak verwezen

MEDEMBLIK – Minimaal een half jaar vertraging lopen de plannen van de projectontwikkelaars Zeeman Vastgoed en BPD op door de bezwaarprocedure die is aangespannen door bedrijven langs het Schootsveld in Medemblik. Het Schootsveld moet straks de ontsluitingsweg gaan worden van Molenblik, de nieuwe woonwijk met 217 nieuwbouwwoningen. Een optie om de ontsluitingsweg op de parallelweg te doen uitkomen werd al direct door de projectleider van de verlenging van de parallelweg afgewezen.

Op de foto: Een mogelijkheid is om de ontsluitingsweg Molenblik via de Voorhamer te laten lopen.

Lees ook: Ontsluitingsweg Molenblik mogelijk bottleneck, Raad van State moet oordeel vellen

Mark Terpstra van Terpstra Tuinen zegt in het NHD: „Wij zien de noodzakelijkheid van de nieuwe wijk zeker in en zijn niet tegen de bouw, maar vinden dat de gemeente beter naar de verkeersveiligheid moet kijken” Het Schootsveld is door de aanwezig van diverse bedrijven en een tankstation met wasstraat nu al druk en soms gevaarlijk. Voor Terpstra en de overige bedrijven redenen om de stap naar de Raad van State te maken. De bezwaarmakers zien als oplossing het aanleggen van een rotonde in de Markerwaardweg. Tegen de redactie zegt de Provincie: “Ik las het in NHD over een rotonde als ontsluiting van Molenblik. Dat gaat zeker niet gebeuren. Wij staan “nooit” nieuwe aansluitingen op onze wegen toe.”

Voorhamer

Binnen de politiek is men ook naarstig op zoek naar een betere oplossing, na een gesprek tussen o.a. Siem Zeilemaker met de bezwaarmakers zijn de fractieleden van MORGEN! gaan brainstormen over andere oplossing en die werd gevonden in de ontsluitingsweg aan te sluiten op de Voorhamer. We zou daarvoor het crossveldje moeten worden opgeofferd, maar daar wordt nu al amper gebruik van gemaakt door de jeugd.

Het is nu wachten op de zitting bij de Raad van State en dan duurt het nog enkele weken voor deze een uitspraak heeft. Door dit bezwaar duurt het nu nog zeker tot 2029 de realisatie van Molenblik een feit is. Tegen het NHD zeggen de projectontwikkelaars dat zij zeker vier jaar nodig denken te hebben voor het aanleggen van de nieuwe woonwijk.

Lees ook: Medemblik presenteert ontwerpbestemmingsplan nieuwe woonwijk, ‘Molenblik’ Medemblik met 220 nieuwbouwwoningen.